×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Visszatöltötték a töltést

2024.04.11 - 09:53
Megosztás:
Visszatöltötték a töltést
Nincs már rés a védműn, vissza is van tömörítve a visszatöltött földmennyiség. (A szerző felvételei)
Véget ért a munka dandárja a szatmárnémeti gyalogoshídnál, nincs már nehézgép-forgalom az ártérbe, ezért visszaépítették a töltést.

Aki eddig nem készített fotót önmagáról a töltésrésnél, az most már ne induljon el oda, mert visszatöltötték a kivágott töltésszakaszt, újra teljes a védmű a szatmárnémeti új központnál. Megnyugodhat a közvélemény is, árvíz-okozás nélkül ért véget a mindenképpen fura és szokatlan, illetve mindenképpen bátor előrelátást igénylő mérnöki művelet.

hirek/2024/aprilis/visszatoltottek-a-toltest-1.JPG
Az ártér felől zajlik a visszaburkolási munka
A töltés belső oldalát a napokban épp vasalták, ide visszaöntik a betonburkolatot, a külső oldal pedig hamarosan újra zöld lesz, mert be lesz vetve fűvel. A kivitelező – ahogy azt a megbontáskor ígérte-, a töltés tetejére eredeti formájában visszaépíti a bicikliúttal vegyes járdát.
Jövő tavaszra valószínűleg nyoma sem marad a töltésbontásnak, nem lesz aki megmondja, hogy pontosan hol volt megbontva a töltés.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Árvízi riasztás van érvényben a Túron és a Szamoson
Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 13 folyó vízgyűjtő medencéjére. Érintett a Túr és a Szamos is.
Koszorúzás az árvízi emlékműnél
Ötvennégy évvel ezelőtt "rontott rá" a Szamos Szatmárnémetire és a környező településekre, több mint félszázan haltak meg akkor a természeti csapásban. Rájuk, a sérültekre és az életeket mentőkre emlékeztek kedden az árvízi emlékműnél.
Románia leghosszabb ilyenfajta hídja – KÉPGALÉRIA
Hivatalosan is „szabad az á” a szatmárnémeti gyalogos- és biciklis hídon, a városvezetés péntek délben adta azt át a civil közlekedésnek. Rekordernek számít, nincs még egy ilyen hídja Romániának!