×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Dolgoznak végre a Szamos ártérben

2024.04.24 - 14:37
Megosztás:
Dolgoznak végre a Szamos ártérben
Év végére készen lesznek az eddig a terület funckionálissá tételével. (Fotók: SZFÚ/archív)
„Az ártérben a sétányokat igazítjuk a fákhoz, nem a fákat a sétányokhoz.” — ígéri Kereskényi polgármester. A szatmárnémeti gyaloghíd-építés miatti több ízben is halasztották a ártéri munkakezdést. Kedden kiadta a polgármester a munkakezdési utasítást, év végére lesz kész az övezet-rendezés.

Felvonultak a munkagépek a szatmárnémeti Szamos ártér Decebal és Golescu-híd közötti szakaszán, a jobb parton fog komolyabb munka folyni a következő nyolc hónapban. A pláza oldalán kész egy kivilágított sétány, ami már csak a beüzemelésre vár, ott egyéb nem is lesz.

hirek/2024/aprilis/dolgoznak-vegre-a-szamos-arterben-3.JPG
A hídépítés miatt sajnos változott a „domborzat”, változtatásokat kellett végezni az eredeti tervekben, de ez csak a kivitelezőt érinti, a végeredmény ugyanaz lesz mint eredetileg: kikapcsolódási övezet sok fával, ahová gyerek-, sport- és kulturális rendezvények is szervezni lehet.

hirek/2024/aprilis/dolgoznak-vegre-a-szamos-arterben-2.JPG
Fakivágások

Területrendezéskor mindig nagy kérdés, hogy mi lesz a fákkal, úgyhogy ez felmerült itt is.
 „A városvezetés részéről egyértelmű volt az igény a kivitelező felé, hogy a lehető legtöbb fát tartsa meg, csak azokat vágja ki, amelyeket tényleg ki kell, amelyek tényleg nagyon rossz állapotban vannak, dőlésveszélyesek, –  mondta el az ügyben Kereskényi Gábor polgármester —  Magyarán: az ártérben a sétányokat igazítjuk a fákhoz, nem a fákat a sétányokhoz.”

Tudni kell, tette hozzá a városvezető, hogy a tavalyi viharok idején négy hatalmas fa dőlt ki az ártérben, komoly következményei lennének annak, ha ilyesmi a területrendezés után történik meg, amit minden áron el akarnak kerülni. Lesz egy szakember által elvégzett felmérés, megállapítandó: mely fák a veszélyesek, eltávolítandók.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Megvan a vízió, hogy nézne ki az újjáélesztett Sárerdő
Harminc-negyven éve nyüzsgő kirándulóhely, húsz éve még valamelyest használható kikapcsolódási övezet volt a szatmárnémeti Sárerdő. Mára dzsungel lett, de megvan végre, hogy hogyan mentené meg az enyészettől és a feledéstől a városvezetés.
Árvízi riasztás van érvényben a Túron és a Szamoson
Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 13 folyó vízgyűjtő medencéjére. Érintett a Túr és a Szamos is.
Szatmárnémeti Városnapok – közösségünk ünnepe
Kereskényi Gábor polgármester: „Köszönöm, hogy velünk ünnepeltek ezen a tartalmas hétvégén, biztos vagyok benne, hogy örömmel emlékeznek majd vissza ezekre a napokra! Isten éltesse Szatmárnémetit."