×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Szatmárnémeti

Utolsó simítások a gyalogoshídon

2024.04.10 - 12:37
Megosztás:
Utolsó simítások a gyalogoshídon
Közeleg a szatmárnémeti gyalogoshíd átadási időpontja, már minden kész van a hídon, csak a burkolati elemek kell a helyükre kerüljenek ahhoz, hogy át lehessen rajta menni.

Utolsó fázisához érkezett a szatmárnémeti gyalogos- és biciklishíd építése, a kalandos helyreforgatás óta nagyon sok mindennel végzett a kivitelező. Helyén a merevítés, a korlátok és a közvilágítás is, már csak a burkolati elemeket kell lerakják a hídpályára, küszöbön az átadás — számolt be a munka állásáról a City Rádió szerda reggeli VárosInfó műsorában Kereskényi Gábor polgármester.

„Április 15-én kezdik meg a hídburkolatot letenni a munkások, ezzel nagyon hamar készen lesznek és ahogy egyik nap megvannak, a következő nap már át is adjuk a szatmáriaknak ezt a városi beruházást is.” – jelentette ki Kereskényi.

Princz Csaba
 

Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.
Szatmárnémeti az RTL műsorán
Magyarországi televíziós csatorna forgatott nemrég Szatmárnémetiben, az utóbbi évek munkájáról (is) kérdezte Kereskényi Gábor polgármestert. Szombat délelőtt van műsorra tűzve a városriport.