×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Szatmárnémeti

Hol vagy nyár, a sok terasz téged vár!

2024.04.26 - 17:03
Megosztás:
Hol vagy nyár, a sok terasz téged vár!
(A szerző felvételei)
Bizakodóan tekintenek a nyári terasz-szezon elé a szatmárnémeti, régi központi vendéglátóipari egységek, a felújított főtér azt ígéri, hogy megnövekszik a forgalmuk az elmúlt éviekhez képest.

Az első vizsgáját „készül letenni” a szatmárnémeti régi központ, mert az egyik pozitív hozadék amivel a felújítása és forgalom elől való lezárása kecsegtetett az az volt, hogy ide csábítja a jobb híján plázához szokott városlakókat és kicsábítja a jó, immár kipufogófüst-mentes levegőre azokat, – akik szintén jobb híján –, eddig odahaza ültek.

hirek/2024/aprilis/hol-vagy-nyar-a-sok-terasz-teged-var-1.JPG
Hideg volt eddig

A nyár már csinált egy testtcselt április elején, néhány teraszos kapott is az alkalmon és kirakott asztalt széket ernyőt, de azóta sajnos a felmelegedés után érkező hideg miatt nem volt vendég a szabad ég alá vitt kávézókban, fagyizókban, sörözőkben vendéglőkben.

hirek/2024/aprilis/hol-vagy-nyar-a-sok-terasz-teged-var-5.JPG
Terasz-igény

De ahogyan a mondás szerint nem eszi meg a telet a farkas, úgy a nyarat sem, úgyhogy előbb utóbb úgyis eljön a meleg, az igazi terasz-szezon. És remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb, mert vendég és vendéglős egyaránt várja ezt.
Ha működik a terasz, azt vendég és vendéglős egyaránt szereti.

Princz Csaba

hirek/2024/aprilis/hol-vagy-nyar-a-sok-terasz-teged-var-2.JPG

 

Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.
Szatmárnémeti az RTL műsorán
Magyarországi televíziós csatorna forgatott nemrég Szatmárnémetiben, az utóbbi évek munkájáról (is) kérdezte Kereskényi Gábor polgármestert. Szombat délelőtt van műsorra tűzve a városriport.