×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Felmondana a polgármesteri hivatal a megyei tanácsnak

2024.04.25 - 15:09
Megosztás:
Felmondana a polgármesteri hivatal a megyei tanácsnak
Újra a köz szolgálatába állítanák a színház utcájában található, egykori Viktória szálló épületét (A szerző felvételei)
„Válni akar” a Pataki Csaba vezette megyei tanácstól a Kereskényi Gábor vezette polgármesteri hivatal. A városvezetés megelégelte, hogy bérleti díjat fizet a megyének az épületért amelyben működik, és elköltözne.

Miután a korábbi városvezetés kudarcával ellentétben, a Kereskényi Gábor vezette önkormányzatnak sikerült rendeznie a Horea utca 6. szám alatti kétes hírű, de patinás múltú épület, az egykori Viktória szálló tulajdonjogi helyzetét, most a második lépés megtételére készül.

hirek/2024/aprilis/felmondana-a-polgarmesteri-hivatal-a-megyei-tanacsnak-viktoria-szallo-horea-6-1.JPG
Nemcsak papírmunkából lesz sok a költözésig, az épület felújítás se lesz meg pár nap alatt...
A csütörtöki városi tanácsülésen a grémium elé került a határozattervezet, amelyben az áll, hogy a város helyi érdekű közhasznú épületté nyilvánítaná az épületet annak érdekében, hogy oda a polgármesteri hivatal átköltözhessen.

A tanácsosok egyhangúlag megszavazták a tervezetet, a polgármester tehát elindíthatja a folyamatot, ami macerás lesz és hosszas, de a vége az lesz, hogy a „Nagyházból” a Horea utca 6. szám alá költözik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Tizenhárom RMDSZ-es tanácsos Szatmárnémetiben
Nemcsak az újrázó polgármesterek és a megyei tanácselnök munkája lett elismerve a június kilencedikei helyhatósági választásokon, hanem a velük együtt dolgozó helyi tanácsoké és a megyei testületé is.
Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.