×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Vannak még nyitott kérdések a tanévkezdéssel kapcsolatban

2021.08.28 - 13:02
Megosztás:
Vannak még nyitott kérdések a tanévkezdéssel kapcsolatban
Florin Cîţu azt ígérte, hogy megtesz „minden lehetségest" a jelenléti oktatással történő tanévkezdésért.

A kormányfő sajtótájékoztató keretében elmondta, nagyon fontosnak tartja a diákok személyes jelenlétét az iskolában, tekintettel az online oktatás tavalyi „pszichikai hatására".

A miniszterelnök szerint még nyitott kérdés, hogyan zajlik majd az oktatás azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 6 ezreléket. „Egyelőre én annyit mondhatok, hogy minden lehetségest megteszek a gyerekek iskolai jelenléte érdekében. Lehet, hogy egy-egy településen, tanintézményben vagy osztályban át kell térni majd az online oktatásra, de én ragaszkodom ahhoz, hogy az új tanévben jelenléti oktatás legyen" — fejtette ki Florin Cîţu. A kormányfő ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az iskolákban továbbra is kötelező lesz a maszk viselete, emellett tesztelni és oltani is fogják a diákokat.

AGERPRES

Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă
A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége azt javasolta Klaus Iohannis államfőnek, hogy Nicolae Ciucă jelenlegi védelmi minisztert kérje fel kormányalakításra - közölte az államfővel folytatott tárgyalásokat követően Florin Cîţu pártelnök.
Florin Cîţu: a Moody's és a Standard&Poor's tanúsítja, hogy Románia gazdasága jól irányított
A Moody's és a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítők tanúsítják, hogy Románia gazdasága jól irányított, érdemes pénzt befektetni az országban - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.
Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány
A kormány már elkezdett dolgozni a jövő évi büdzsétervezeten - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök szombaton.
Cookie