×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Belföld

Florin Cîţu bejelentette, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről

2022.04.02 - 14:27
Megosztás:
Florin Cîţu bejelentette, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről
Florin Cîţu szombaton bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéről. Később Dan Vîlceanu is jelezte, szándékában áll lemondani az európai projektekért és beruházásokért felelős miniszteri tisztségről.

„A kollégáim jelenlétében szerettem volna benyújtani a lemondásomat, de nem tehettem meg, mert nem voltak ott, így csak iktattam azt a pártszékháznál" — nyilatkozta a sajtónak. Cîţu hozzátette, a szenátus elnöki tisztségéről egyelőre nem áll szándékában lemondani. „Az más kérdés, majd meglátjuk, ott mi fog történni" — nyomatékosította.

Beszélt arról is, hogy a Szociáldemokrata Párttal (PSD) való koalícióra lépés „nehezen emészthető" lépés volt számára.

Nyilatkozatában emlékeztetett, hogy összehívta szombatra az alakulat végrehajtó bizottságát, kollégái azonban nem jelentek meg „a szabályosan összehívott ülésen". „Mindegyik másik ülés szabályzatellenes volt, és sajnálatosnak tartom, hogy a Nemzeti Liberális Párt kormánypártként nem tartja be az alapszabályt" — fogalmazott.

Dan Vîlceanu is követi

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházánál adott nyilatkozatában kijelentette, a pártfőtitkári tisztségről már lemondott, és szándékában áll távozni az európai projektekért és beruházásokért felelős minisztérium éléről is. Azt mondta, tárgyalni készül Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, majd benyújtja a lemondását.

„Csapatként indultunk, amely többek között a kölcsönös bizalomra alapozott. (...) Meggyőződésem, hogy jelen pillanatban nincs meg az a bizalom és kohézió, amelyre egy kormánycsapatban szükség lenne" — fogalmazott.

AGERPRES

 

Magyarokat elgázosítani akaró focistával erősítenek a szatmári liberálisok
A liberális pártnak lett tagja az az egykori focista, aki magyarellenes kirohanásával lett tétel a román diszkrimináció-ellenes tanács által elmarasztaltak lajstromán. Nevezetessé szeretné tenni Szatmár megyét!
Lemondott Gheorghe Stan
A csütörtöki tanácsülésen jelentette be Gheorghe Stan szatmárnémeti alpolgármester (PNL), hogy lemondott a megyeszékhely helyettes városvezetői székéről.
Nem kilépett, kitették a PNL-t
A közvélemény és a lakosság iránti tiszteletből „helyzettisztázó” sajtótájékoztatót tartott tegnap a szatmári RMDSZ vezetősége és parlamenterei a PNL állítólagos „kilépésével” kapcsolatban.
Cookie