×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Vidék

Lázári iskolakezdés: oktatásban is az itthon maradás

2023.09.11 - 13:38
Megosztás:
Lázári iskolakezdés: oktatásban is az itthon maradás
Hármas együttdolgozásra szólított fel a jó tanulmányi előmenetel érdekében a lázári polgármester, a helyben való iskoláztatást szorgalmazta a hétfői tanévnyitó ünnepségeken a lázári iskolaigazgató.

Közel ötszáz bölcsődés, óvodás és iskolák kezdte meg a 2023/2024-es tanévet a lázári községi oktatási intézményekben, köztük negyvenhét előkészítős.

Út végén a siker

A község- és az iskolavezetés három település tanévnyitóján volt jelen, Béres Antal polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy a polgármesteri hivatalnak, a szülőknek és a pedagógusoknak össze kell fogniuk ha a gyerek jövőjéről van szó, mert másképp nem lesz az út végén a siker. Tájékoztatta a szülőket az iskolafejlesztésekről, elmondta azt is, hogy két év tervezés és bürokráciával teli adminisztratív munka után megnyílt végre a lázári bölcsőde, amit elérni régi célja volt a községvezetésnek. Tanulóknak és szüleiknek eredményes tanévet kívánt, kiemelten üdvözölve az előkészítő osztályokba érkezőket.

hirek/2023/szeptember/lazari-iskolakezdes-oktatasban-is-az-itthon-maradas-2.JPG
Jobb és jobb

Bálint Katalin iskolaigazgató rámutatott, hogy az iskolák falain belül és azokon kívül is egy kerek év munkája áll az idei tanévkezdés pillanata mögött, de ennek az összefogás általi megvalósításoknak csak akkor van értelme, ha vannak gyerekek akik átlépjék a bölcsőde, az óvodák és az iskolák küszöbét. „Évről évre jobb és jobb a lázári oktatás minősége, városon sem találni elhivatottabb, odaadóbb pedagógusokat, semmi értelme tanulni a község határain túlra vinni a lázári fiatal generáció tagjait.” — mutatott rá Bálint.

hirek/2023/szeptember/lazari-iskolakezdes-oktatasban-is-az-itthon-maradas-3.JPG
Jelenség lett a drogfogyasztás

A tanévnyitókon rendszeres a területileg illetékes rendőr jelenléte, idén azonban hangsúlyosabb szerepet kaptak az egyenruhások. Az emberek előtt bemutatkozott Cosmin Saroz, az új lázári rendőrőrmester, aki a sajnos elharapózott drogfogyasztás veszélyeire figyelmeztette a diákságot és a szülőket. A belügyminiszter tanévnyitóra írt levélüzenetét tolmácsolva elmondta, lesznek prevenciós foglalkozások a megelőzés érdekében, illetve tanácsadás, ha már megtörtént a baj. A polgármester és az iskolaigazgató is kérte a szülőket: ne tagadják meg az iskolai drogtesztet, mert jobb, ha kiderül mintsem a szer tönkretegyen egy fiatal életet, illetve a tájékoztat foglalkozásokra is engedje el a gyereket.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/szeptember/lazari-iskolakezdes-oktatasban-is-az-itthon-maradas-4.JPG
FOTÓGALÉRIA! Kezdődik a sándorhomoki Kováts-kúria restaurálása
A kivitelező elkezdte csütörtökön a munkatelep kialakítását a B kategóriás műemléképület udvarán, hétfőn neki is kezdenek dolgozni. A polgármester azt kérte, a tetőt javítsák meg sürgősen, szüntessék meg mielőbb a beázást.
Szent István, Petőfi Sándor és Lázáriak Kenyere
Kenyérünnep, államalapítás-főhajtás és Petőfi 200 jubileumi ünnepséget tartottak vasárnap Lázáriban. Eredeti, Petőfi utolsó, Segesvár környéki útját bemutató kordokumentum került be a lázári tájházba.
Határtalanul: Alakul a tájház Lázáriban
A régióban és a közeli magyarországi településeken lakók, illetve a helyi önkormányzat támogatásával gazdagszik és szépül a lázári tájház. Nem csak helyi, Kárpát-medencei hírű látványosságnak szánják ezt a kezdeményezők.