×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Belföld

Orban: a PNL-t eszközként használja fel Iohannis önös érdekeire; nem Cîţu jelenti a problémát

2022.04.02 - 16:32
Megosztás:
Orban: a PNL-t eszközként használja fel Iohannis önös érdekeire; nem Cîţu jelenti a problémát
A Nemzeti Liberális Pártnál (PNL) nem Florin Cîţu személye jelenti a problémát, hanem az a tény, hogy a politikai alakulatból "katonai egység" lett, amelyet eszközként használ fel Klaus Iohannis államfő önös érdekeire - véli Ludovic Orban.

A pártból kilépett korábbi elnök, aki jelenleg a Jobboldal Ereje nevet viselő alakulatot vezeti, Florin Cîţu lemondásának bejelentése után nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek.

Azt mondta, abban látja a PNL egyik legfőbb problémáját, hogy az államfő eszközként használja fel a pártot önös érdekeire. Úgy véli továbbá, az alakulatnak „már nincs semmi köze a liberalizmushoz, katonai egységgé változtatták, amelyben a katonaság és a milícia tölti be az elnöki és főtitkári szerepkört". Szerinte a szociáldemokratákkal való koalíció is problémát jelent a pártnak, amely már nem tudja képviselni a neki bizalmat szavazó középosztályt és a liberális választókat. „Végezetül még egy problémája a pártnak a jellemtelenség. A PNL csúcsvezetése tele van söpredékekkel, jellemtelen emberekkel, árulókkal (...), olyan emberekkel, akik csak a személyes érdekeiket nézik és az állammal üzletelnek, és semmi közük a román állampolgárokhoz. Ezek a PNL problémái, nem pedig Cîţu" — fogalmazott.

Megkérdezték tőle azt is, mérlegeli-e jelen körülmények között a pártba való visszatérését. Orban azt válaszolta, ez semmi szín alatt nem fog megtörténni mindaddig, amíg Iohannis kihasználja a pártot, illetve az vállalja a közös kormányzást a PSD-vel. Florin Cîţu szombaton bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségéről.

AGERPRES

Iohannis szerint nem tisztességes az elöljárói fizetésemelés
Klaus Iohannis államfő a szenátus által elfogadott, a közjogi méltóságok és a helyi választott tisztségviselők fizetésének emeléséről szóló tervezet kapcsán pénteken kijelentette, nem tartja igazságosnak, hogy elsőként ők részesüljenek béremelésben.
Florin Cîţu bejelentette, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről
Florin Cîţu szombaton bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéről. Később Dan Vîlceanu is jelezte, szándékában áll lemondani az európai projektekért és beruházásokért felelős miniszteri tisztségről.
A NATO keleti szárnyának megerősítését kérte Florin Cîţu Washingtonban
A NATO keleti szárnyának megerősítését, az amerikai katonai jelenlét növelését kérte a Florin Cîţu szenátusi házelnök a washingtoni külügyminisztérium politikai tanácsosával, Derek Chollettel folytatott szombati megbeszélésén.
Cookie