×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Nagykároly

Újra Covid-kórház lett a nagykárolyi intézmény

2020.10.17 - 10:00
Megosztás:
Újra Covid-kórház lett a nagykárolyi intézmény
Közleményben tudatta a Nagykárolyi Városi Kórház vezetősége, hogy a nem koronavírussal kezelt betegek ellátását ezentúl a megyeközpontban végzik el. Az ambuláns szakrendelés folytatódik.

Nyitva marad a járóbeteg-gondozó, ahol egy részben kialakították a sürgősségi betegellátót is. Itt az ambuláns szakrendeléseken túl az ügyeletre érkezőket is ellátják. Utóbbiakat, amennyiben szükséges, Szatmárnémetibe szállítják.

A nagykárolyi kórház 195 fő befogadására képes. Jelenleg ebből a 195-ből 103 ágy foglalt, ez volt a fő érv az intézmény átminősítése mellett, tudatták az érintettek.

„Tekintettel arra, hogy megyei szinten, kiemelten pedig Nagykároly övezetében a SARS-CoV-2-fertőzöttek kórházi egészségügyi ellátást igényelnek, a Nagykárolyi Városi Kórház vezetősége a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával újrastrukturálta az intézményt az 555/2020-as szakminisztériumi rendeletnek megfelelően, és Covid-kórházzá nyilvánította a kórházat. Azok a betegek kapnak itt ellátást, akik egyéb krónikus megbetegedésük mellett megfertőződtek a koronavírussal is.

Ezen feltételek mellett a nagykárolyi kórházban nem tudják ellátni azokat a betegeket, akik nem fertőződtek meg koronavírussal, mivel nem tudják biztosítani a más típusú betegségekkel kezelt páciensek gyógykezelését biztosító egészségügyi személyzet számára az elkülönítést az intézményben.

Ennek megfelelően október 16-tól a Nagykárolyi Városi Kórház az 555/2020-as egészségügyi minisztériumi rendeletnek megfelelően csak a pozitív koronavírustesztet produkáló, egyéb komoly, krónikus betegségben szenvedők ellátását biztosítja.

Az ambuláns szakrendelés tovább folytatódik a kórház melletti rendelőkben, a hatályban lévő szabályozásoknak megfelelően, illetve a szakrendelést végző egészségügyi személyzettel folytatott egyeztetést követően. Ugyancsak működik az ügyeleti ellátó, a szakorvosi ellátás, a sebészet, így a kritikus állapotban az ügyeletre érkezőket a stabilizálásukat követően, indokolt esetben tovább tudják szállítani a Szatmár Megyei Kórházba. Köszönjük a megértésüket!” — olvasható a dr. Raţ Elisabeta kórházmenedzser által jegyzett közleményben.

 

Visszafogott rendezvénnyel ünnepeltek Nagykárolyban
Vasárnap az egész országban rendezvényeket tartottak annak az emlékére, hogy 1945. október 25-én a Román Hadsereg felszabadította Nagykárolyt a fasizmus rémuralma alól.
Nagykárolyban is megalakult a tanács
Letette az esküt Kovács Jenő polgármester, valamint Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai, kedden pedig a szakbizottságok megalakításán kívül az alpolgármester személyéről is döntenek.
El akart „szökni” a kórházból a koronavírussal diagnosztizált páciens
A megye fertőzöttségi rátája 1,18-ra emelkedett, az új esetek között diákot is jegyeztek, egy páciens meg akart szökni a kórházból.
Cookie