×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait

2024.02.27 - 10:44
Megosztás:
Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait
Fotó: Habarics Zsolt
Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.

Ezrek töltötték sötétben a 2014-2015-ös év szilveszterét Nagykárolyban és napokig maradtak áramszolgáltatás nélkül a lakosok. A Nagykároly területén 2014 december 31-én megszakadt áramszolgáltatást csak 2015 január 3-ára sikerült kijavítaniuk az Electrica áramszolgáltató embereinek.

Az áramszünet miatt kártérítést kérő nagykárolyiaknak most 175 350 lejes kártérítést kell kifizetnie az Electrica vállalatnak – közölte közösségimédia oldalán Nagykároly Polgármesteri Hivatala. A 15600/2011/2016-os számú ügy felpereseit arra kérik, vegyék fel a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, hogy meghatározzák a bíróság által elrendelt összeg kifizetési módját. Mint írják, a károsult nagykárolyiakat a önkormányzat támogatta, amely kifizette a Kolozs Megyei Törvényszéken benyújtott ügyben őket képviselő ügyvéd díját.

Emlékeztetnek arra, hogy 2015 első napjaiban áramszünet bénította meg Nagykároly városát. A nagykárolyi áramellátással kapcsolatos problémákat a régi és jóval alulméretezett kábelek okozták. Az áramellátó hálózat károsodása a város lakosságának csaknem felét érintette: három napig voltak áram nélkül a nagykárolyiak.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Áramszünetek öt településen
Közzétette az Electrica hol fognak előre betervezett munkálatokat végezni a villamos-vezetéken. Öt településen lesz lekapcsolva az áram huzamosabb ideig a nappali órákban.
Szatmárnémeti: tucatnyi utcában kapcsolják le az áramot
A közvilágítás LED-esre cserélése, vagy egyes villamos-berendezések modernizálása miatt feszültségmentesítenek a villanyszerelők szerdától péntekig Szatmárnémetiben nagyon sok helyen.
Szatmárnémeti: nagyon sok helyen lesz áramszünet
Több mint ötven szatmárnémeti utca több száz háztartását érinti az Electrica Distribuţie bejelentése: 5 – 8 órán át nem lesz áram az előttünk álló hét adott napján.