×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
17 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

2024.03.23 - 12:33
Megosztás:
Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje
Giurgiu-Kovács Mónika és Pataki Csaba. (Fotók: anziksz.com)
Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.

A március 22-i gyűlést Pataki Csaba, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke vezette le, az eseményen pedig részt vett Nagy Szabolcs RMDSZ-es parlamenti képviselő is. A színházban rengetegen gyűltek össze, bizonyítva azt, hogy a nagykárolyiakat érdekli városuk jövőjének alakulása.

hirek/2024/marcius/giurgiu-kovacs-monika-a-nagykarolyi-rmdsz-polgarmesterjeloltje-kovacs-jeno.webp
Húsz évnyi sikeres polgármesteri munka után visszavonul Kovács Jenő.
Kovács Jenő búcsúzott

A hivatalos procedúrákat követően, Kovács Jenő jelenlegi polgármester mondta el beszámolóját. Kovács Jenő öt – országos szinten ismert és elismert –, eredményekkel teli mandátum és 20 év polgármesteri tapasztalattal a háta mögött búcsúzik a városvezetői tisztségtől.
„Engedjék meg, hogy megköszönjem a nagykárolyiaknak, hogy 20 évig, 5 egész mandátum idejéig polgármesterük lehettem. Nagy megtiszteltetés volt számomra ez a bizalom.
Az elmúlt négy évben is – mondhatom úgyis, hogy utolsó mandátumom alatt – igyekeztem folytatni azt a munkát, amit Nagykároly fejlesztéséért tűztem ki célul. Mindent egybevetve, az utolsó négy év alatt, a városban végrehajtott beruházások összege meghaladta az 50 millió eurót.

hirek/2024/marcius/giurgiu-kovacs-monika-a-nagykarolyi-rmdsz-polgarmesterjeloltje-szinhaz.webp
Nagyon sok nagykárolyit foglalkoztat a város jövője: tele volt a színház a pénteki eseményen.
Eredmények

Ezekből a beruházásokból emelnénk ki párat:
a közvilágítás fejlesztése és korszerűsítése – 4 millió euró
mobilitási projekt: bicikliutak, járdák bővítése, közszállítási vállalat beindítása, utak felújítása, zöldövezetek ápolása céljából – 12 millió euró
Somos-szabadidőpark kialakítása – 2,4 millió euró
rekreációs központ – uszoda, fittneszterem – 3,6 millió euró
multifunkcionális központ – könyvtár, videomozi, parkoló, stb. – 4,5 millió euró
az 1-es és 3-as számú általános iskolák felújítása és bővítése – 3,9 millió euró
a 3-as számú óvoda és napköziotthon bővítése és felújítása – 1,8 millió euróból

A fejlesztések azonban nem érnek véget, hiszen a következő évekre is elkészültek a tervek. Ennek a munkának az elvégzéséhez kívánok sok sikert az új csapatnak, akik mindig, mindenben számíthatnak segítségemre és tapasztalatomra”- mondta Kovács.

Giurgiu-Kovács bemutatkozása

A polgármesteri beszéd után a tanácsosok beszámolója következett, majd az egyetlen polgármesterjelölt, Giurgiu-Kovács Mónika bemutatkozását kísérhették figyelemmel a jelenlévők.

„Giurgiu-Kovács Mónika vagyok, 40 éves, házas, egy 11 éves kisfiú boldog, büszke édesanyja. Jogász végzettséggel rendelkezem, mindeddig a magánszektorban tevékenykedtem.
Engedjék meg, hogy egy közelmúltbeli személyes élményemet elmeséljem önöknek: az elmúlt napokban egy festménykiállításon vettem részt, ahol a kiállító művész úgy nyilatkozott Nagykárolyról, hogy ennek a városnak olyan kisugárzása és hangulata van, hogy az ember azonnal otthon érzi magát és azt érzi: hazaérkezett.

Ezt érzem én is minden alkalommal, amikor Nagykárolyról beszélek. Ez az a város, ahol otthon érzem magam, amelynek szinte minden részéhez, fontos épületéhez köt egy emlék, egy érzés.
Ez az a város, ahol a családtagjaim élnek, ahol a fiam született, ahol a saját magam és az ő jövőjét is elképzelem.

Édesapámtól azt tanultam, hogy egy jó polgármesternek mindig szerény embernek kell lennie és rendelkeznie kell egy jó, egy megvalósítható vízióval a város fejlesztéséről. Nehéz pálya a politikai pálya, de úgy gondolom, testközelből volt alkalmam megtapasztalni melyek ezek a nehézségek. Mindezek ellenére engem magával ragadott a politika lendülete és a közösségért való tenni akarás szándéka.

2006 óta vagyok tagja a nagykárolyi RMDSZ-nek. Akkor iratkoztam be a szervezetbe, jelenleg a nagykárolyi választmány tagja vagyok, illetve a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ-frakciójában tevékenykedem, de a közelmúltban a Szatmár Megyei Nőszervezet egyik alelnökévé is megválasztottak.

Évekkel ezelőtt fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy ha egyszer édesapám úgy dönt, hogy nem indul a tisztségért, én meg szeretném próbálni. Azt azonban soha nem gondoltam volna, hogy más nem jelölteti magát a szervezeten belül erre a tisztségre.

Örültem volna ha lehetőség nyílik a megmérettetésre, mert akkor nem vádolhatnak nepotizmussal, vagy dinasztiaépítéssel. De nem volt olyan, aki előre lépjen, egy közülünk, aki értünk harcol, hogy mindazt, amit csapatként felépítettünk megvédjük és tovább szépítsük és fejlesszük.
Én azt kérem ma önöktől, hogy szavazzanak nekem bizalmat és én minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy a város tovább fejlődjön„- mondta Giurgiu-Kovács Mónika.

Tőtős Tímea

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 


 

Vasárnaptól határellenőrzés nélkül utazhatunk a repterekről
Vasárnaptól határellenőrzés nélkül utazhatunk a repterekről – Románia csatlakozik a légi és tengeri schengeni övezethez. Március 31-től már nem szükséges a határrendészeti ellenőrző pontokon az útiokmányokat felmutatni.
Csoma Botond: nincs mese, ott kell lenni az Európai Parlamentben, hogy a magyarokat meg tudjuk védeni közöségünk ellenségeitől!
Június 9-én helyhatósági és európai parlamenti választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ szerint a magyarok összefogása jelentheti a siker kulcsát, hogy minden olyan önkormányzatban legyen képviselője a közösségnek, ahol magyarok élnek. Eközben javában tart a Szövetség jelöltjeinek választási indulásához szükség támogatói aláírások gyűjtése, és az emberek visszajelzése az, hogy bár az utóbbi években számos alkalommal csalódtak az Európai Unióban, nem gondolják úgy, hogy Romániának az Unión kívül lenne a helye.
RMDSZ + MPE + EMSZ: magyar összefogás a választásokra
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke aláírta az idei évre szóló választási megállapodást az Erdélyi Magyar Szövetség elnökével, és a Magyar Polgári Erő megbízott elnökével.