×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Újabb kiadványok érkeztek a Nagykárolyi Városi Könyvtárba

2021.01.08 - 10:06
Megosztás:
Újabb kiadványok érkeztek a Nagykárolyi Városi Könyvtárba
A Nagykárolyi Városi Könyvtár immár tizedik alkalommal részesült támogatásban a Márai-program révén, tudatták az intézmény munkatársai.

A Márai-programot Magyarország kormánya hívta életre. A program keretében 680 magyarországi és határon túli magyar könyvtár gyarapíthatja állományát magyar nyelvű szépirodalmi, ismeretterjesztő és ifjúsági könyvekkel. Évente kétszer közzétesznek egy-egy 500 címből álló kötetlistát, melyekből egyenlő arányban válogathatnak köteteket a programban sikerrel teljesítő könyvtárak munkatársai. A Márai-program célja a magyar nemzeti kultúrkincs megőrzése, a magyarországi és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a könyvtárakon keresztül, s ezáltal az olvasáskultúra fejlesztése.
A Nemzeti Kulturális Alap keretén belül meghirdetett Márai-program révén idén összesen 270 000 forint értékben vásárolhattak könyveket a nagykárolyi könyvtárba.
„Nagyon örülünk, hogy rendszeresen részesei lehetünk ennek a programnak, mert így alkalmunk van arra, hogy tovább bővítsük a könyvtár gyűjteményét, és a frissítésnek látogatóink is örülnek. A legutóbbi kiírás során is arra törekedtünk, hogy az olvasóink jelzéseit próbáljuk összehangolni a rendelkezésünkre álló könyvlista kínálatával. A szépirodalmi kiadványok mellett történelmi regényeket, gyermekeknek szóló könyveket vásároltunk, de kértünk pszichológiai témájú kiadványokat és nyelvkönyveket is. Életrajzi könyvek is kerültek könyvtárunk kínálatába: Arany János életrajza mellett a Queen együttes énekesének, Freddie Mercury életének fontosabb állomásait bemutató Bohém rapszódia is a most beszerzett könyveink között szerepel, de megtalálhatók nálunk Arthur Koestler, Reményik Sándor, Stephen Hawking vagy Yuval Noah Harari könyvei is. A klasszikus meseírók művei közül most újabb kiadású Csukás István-könyvek, Benedek Elek könyvei és Bálint Ágnes alkotásai mellett kötelező olvasmányok gazdag választéka és különböző, szépen illusztrált, értékes kiadványok váltak kölcsönözhetővé az új helyre költöztetett intézményünkben” — nyilatkozta Maurer Emese könyvtáros.

Két légzéstámogatót kapott a nagykárolyi kórház
Ezen a héten adta át a szatmári Rotary Club a Nagykárolyi Városi Kórháznak az adományokból megvásárolt két életmentő oxigénterápiás készüléket és a használatukhoz szükséges fogyóeszközöket.
Kulcsrakész a nagykárolyi oltási központ
Pénteken délelőtt az utolsó simításokat végezték a nagykárolyi oltási központban. Mint ismeretes, Szatmár megye 12 vakcinaközpontjának egyikét Nagykárolyba helyezték ki annak érdekében, hogy az ehhez a körzethez tartozóknak ne kelljen messzire utazniuk ahhoz, hogy beoltathassák magukat.
Minden fotó magában rejt egy történetet
A bukaresti Magyar Kulturális Intézet szervezésében került sor arra a kiállításra, melyen a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alkotója, Bikfalvi Zsolt képeit tekinthette meg a nagyközönség.
Cookie