×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Szeretném befejezni az elkezdett munkát

2020.09.12 - 10:01
Megosztás:
Szeretném befejezni az elkezdett munkát
Újabb mandátumra készül Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere. Mint elmondta, azt szeretné, ha minden, Nagykároly fejlesztését illető munkát sikerülne befejeznie a következő időszakban.

— Miért érezte azt, hogy ismét jelöltetnie kell magát polgármesternek?

— Elsősorban azért jelöltettem magam, mert szeretném befejezni azokat a városfejlesztő projekteket, melyek az elmúlt hónapokban indultak be. Tudom, hogy sokan már unják, azonban én mégis mindig elmondom, hogy ez a négy év az infrastruktúrát érintő fejlesztések és az európai uniós finanszírozású projektek időszaka volt. Szeretném polgármesterként irányítani a 18 megnyert projektnek a kivitelezését. Sokan tudják már azt is, hogy 41,744 millió euró összértékben van aláírva finanszírozási szerződésünk, melyek többsége uniós finanszírozású.
Másodsorban azért jelöltettem magam, mert önkormányzati szinten összeállt egy tevékeny csapat, amelynek a hozzáértését bizonyítja a város fejlődése is. Meggyőződésem, hogy ez a csapat megérdemli a nagykárolyiak támogatását. Szeretem a folytonosságot, és nem hiszek abban, hogy változtatni kell pusztán a változás kedvéért.
Ugyanakkor nagy megtiszteltetésnek érzem azt, hogy felkértek és biztattak arra, hogy folytassam az elkezdett munkát. Sokszor mondtam ezt is, és most is megismétlem: Nagykároly egy átalakulásban, fejlődésben lévő város, mely nagyjából három év múlva egy nyugati kisváros arculatát fogja tükrözni. Szeretném, ha a nagykárolyiak büszkék lennének városukra.

— Milyen kampányra számít?

— Szeretném, ha a későbbiekben is a tiszta kampány dominálna, amiben a felek tisztességesen szerepelnek. Arra biztatom a többi jelöltet is, hogy mutassák be, milyen konkrét terveik vannak Nagykároly további fejlesztése érdekében. Szeretném, ha ez a kampány mellőzné a személyes támadásokat. Remélem, hogy ezekkel a jelölttársaim is egyetértenek. A korábbi választásokon szerzett tapasztalataim szerint a nagykárolyiak nem szeretik a veszekedést és a mocskos eszközök bevetését. A nagykárolyiak civilizáltak, akik terveket és konkrét elképzeléseket várnak a jelöltektől arra vonatkozóan, hogy milyen jövője lesz városuknak. Persze az is igaz, hogy a jövőbeli polgármester személyével kapcsolatos döntés a szavazópolgárok kezében van. Az eddigi eredményeim tükrében remélem, megtisztelnek bizalmukkal, és én leszek a város vezetője a következő ciklusban is.

— Mit gondol, milyen lesz Nagykároly Helyi Tanácsának az összetétele?

— Minden a nagykárolyiak szavazataitól függ, illetve attól, mennyire lesznek meggyőzőek a jelöltek a kampány során. Én abban bízom, hogy jó lesz az együttműködés és a közös munka a tanácsban. Szerintem a PSD, a PNL, az ALDE és a többi politikai formáció képviselői is arra törekszenek majd, hogy a város érdekeit tartsák szem előtt döntéseik meghozatalánál. Mindenképpen a lokálpatriotizmust szeretném előtérbe helyezni, ezt szeretném erősíteni a helyi tanács tagjaiban is, politikai hovatartozástól függetlenül. Mindannyian a közösség szolgálatában állunk, a választópolgárok helyeztek minket oda, ahol vagyunk, ezért a személyes sérelmeinket, esetleges nézeteltéréseinket félretéve, a nagykárolyiak érdekeit szem előtt tartva kell dolgoznunk a következő négy évben is. Úgy gondolom, ez az egyetlen módja annak, hogy Nagykárolyt hathatósan fejleszthessük tovább. (X)

Kovács Jenő polgármester

Folytatni kell az együttműködést
Nagykárolyban tartották a soron következő gazdatalálkozót, melyen meghívottként részt vett Nagy István agrárminiszter, Magyarország kormányának képviselője is.
Több mint félezer fertőzött
Még mindig a legkevésbé fertőzött megye ugyan Szatmár, de meghaladta az 500-at a koronavírusosok száma, és újabb életet is követelt a járvány, a nagykárolyi kórházban pedig szerencsétlen malőr történt.
Fókuszban a köztisztaság
Keizer Lajossal, Nagykároly alpolgármesterével beszélgettünk az átalakulásban, változásban lévő Nagykárolyról. Mik élveznek prioritást a következő négy évben? — erről kérdeztük az alpolgármestert.
Cookie