×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Vidék

Szépkorúak vasárnapja Lázáriban

2023.11.20 - 11:06
Megosztás:
Szépkorúak vasárnapja Lázáriban
Sokan mentek el élőben is látni, hallani a Kató nénit is játszó Ihos Józsefet. (A szerző felvételei)
Egy kellemes vasárnap délutáni elfoglaltságra invitálta a lázári időseket az RMDSZ községi szervezete. Terített asztalhoz, programokkal teli színpad elé várta azokat, akik a legtöbbet tették a községért.

„Köszönettel tartozunk a szépkorú generáció tagjainak a munkájukért, hogy a következő generációt felnevelték, hogy a közösség érdekében is cselekedtek” — köszöntötte a vasárnap délutáni, lázári Szépkorúak találkozójára összegyűlteket Béres Antal, az RMDSZ községi szervezetének elnöke. Barabás Erika nagypeleskei RMDSZ elnöknek szintén köszönő szavai voltak a résztvevők felé, s mint mondta „sok egyéb mellett köszönjük a példamutatást, a fiataloknak átadott emberi értékeket és a sokéves gondoskodást.”

Köszönet nekik!

Az idősebb generáció számára első alkalommal megszervezett rendezvényen ott volt Nagy Szabolcs, az RMDSZ egyik Szatmár megyei parlamenti képviselője is, aki örömmel nyugtázta: Lázáriban nem csak a jövő generációira gondol a községvezetés, hanem megtiszteli azokat is, akiknek a mai fiatalok az életüket és a tudásukat köszönhetik. „Köszönet illeti azokat akik ezt az eseményt megszervezték és levezették — mutatott rá Nagy —  és köszönet illeti azokat is, akik időt szakítottak egy ilyen közösségi eseményen részt venni, egy ilyennek a fontosságát felismerték.”

hirek/2023/november/lazari-szepkor/img-7575.JPG
Béres Antal lázári RMDSZ elnök a köszönet szavaival fordult a résztvevők felé.
Ihos „Katónéni” József

A köszöntők után a jókedv és szórakozás kapta a főszerepet. Miután a helyi lelkipásztor és lázári gyerekek szavaltak és énekeltek, két humorista műsora következett: Ihos Józsefé és Kató nénié. A magyarországi vendég nem csak megnevettette a közönséget, de meg is énekeltette, bevonta műsorába az asztalnál ülőket is.
Magyar népviseletbe öltözött fiatalokkal telt meg ezután a színpad, a szárazberki Lehajló Rozmaring Néptáncegyüttes felcsíki, szilágysági és szatmári táncokkal készült erre az eseményre. A színpadi program zárásaként a Lázári Keresztyén Generációk Egyesület kórusa következett, saját dalaik mellett a közönséggel együtt énekelték el az Idősek dalát.
hirek/2023/november/lazari-szepkor/img-7583.JPG
Nagy Szabolcs RMDSZ-es parlamenti képviselő örömmel nyugtázta, hogy Lázáriban nemcsak a fiatalokra, hanem az idősekre is gondolnak.
Néma csend az eltávozottakért

A kulturális műsort követően Béres Antal RMDSZ elnök arra kérte a résztvevőket, hogy egy perces néma csenddel emlékezzenek meg azokról, akik sajnos már nem lehetnek jelen ezen a rendezvényen. A meghitt pillanat után Csűry Miklós és Bücs Attila kértek szót, ők a résztvevők nevében mondtak köszönetet azért, hogy gondoltak rájuk és egy ilyen eseményt szerveztek a számukra. Köszönték ugyanakkor az RMDSZ tagok és a lázári RMDSZ tanácsosok s mindenki más munkáját és segítségét a rendezvény lebonyolításában.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

A polgármesteri mandátumok 6,81%-át szerezte meg az RMDSZ az országban
A Szociáldemokrata Párt (PSD) a polgármesteri mandátumok 53,24%-át, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 34,69%-át, az RMDSZ pedig a 6,81%-át szerezte meg a vasárnapi önkormányzati választásokon.
Kelemen Hunor: erős képviseletre van szükség!
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap Csíkkarcfalván kijelentette: arra szavazott, hogy a magyar közösségnek erős hangja legyen az Európai Parlamentben, és tovább fejlődjenek a magyarlakta települések.
Turos Lóránd: Adrian Cozma a magyarokat nem, csak a pénzüket szereti
"Semmiképpen sem szeretnénk konfliktusokat, megosztottságot előidézni, hogy olyan árkok alakuljanak ki a helyi közösségben, amit a választások után nehéz lenne betemetni." – mondta az interjúban Turos Lóránd szenátor.