×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Vidék

Birtokba vették a helyiek a lázári sporttermet

2024.04.29 - 10:57
Megosztás:
Birtokba vették a helyiek a lázári sporttermet
Lázáriban 110 millió lejből készült el az új, korszerű, multifunkciós sportterem. (A szerző felvételei)
A márciusi technikai formaságok után április 28-án össznépi ünnepség keretében használatba vehették helyiek és távolabbiak a vadonatúj lázári sporttermet.

Egész napos focibajnoksággal, konceretekkel, előadásokkal és szabadtéri sütés-főzéssel tűzdelt családi nap alkalmával, magas rangú meghívottak társaságában adta használatba vasárnap a községvezetés a most elkészült lázári sporttermet

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-1.JPG
Közösségi hely

A hivatalos átadón Béres Antal polgármester elmondta, nem fél attól, hogy a létesítmény üresen fog állni. A sport iránti igényt nem csak a vasárnapi tízcsapatos focibajnokság mutatja, hanem az is, hogy a községben a foci mellett a karate és az asztalitenisz is népszerű. „Ez nem csak egy sportterem — mutatott rá a polgármester —,ez egy közösségi gócpont, ami azért olyan fontos mindenki számára, mert csapatmunka van benne és egy összetartó közösséget szolgál.”

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-7.JPG
Lesz folytatás

Pataki Csaba megyei tanácselnök a megnyitón arról beszélt, hogy a sportterem nem az egyedüli közberuházás a községben az utóbbi négy évben és a fejlesztések itt nem is állnak meg: Sándorhomokon műemléképületet restaurálnak, csatornázás és községközi összekötőút építés is következik.
Turos Lóránd RMDSZ szenátor arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a legutóbbi polgármester választáson kimutatott egyértelmű véleménynek a sportterem az egyik hozadéka és hasonlóan meggondolt döntéseknek hasonlóan jó hozadékai lesznek idén június 9. után is.
Nagy Szabolcs RMDSZ képviselő szerint a lázári sportterem „alkotóelemei” egy jó polgármester, egy tenni képes csapat és a folyamatos támogatás a megye és a parlament felől.

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-2.JPG
Színes műsor

Az ünnepélyes szalagvágás előtt a község történelmi egyházainak képviselői szentelték fel az épületet, a terembe belépő elöljáróságok maguk is kipróbálták a pályát, próbára téve a focibajnokság két meccse között épp pihenő kapusokat, kipróbálva a 180 férőhelyes lelátó székeit.
A véget érni nem akar mérkőzésekkel egy időben a színpadon kórusok és gyerekcsoportok fellépései következtek, a sportterem udvarán mindenütt bográcsosok rotyogtak, fánkok pirultak, habzott a sör, zsongott a beszélgetés, harsantak kacajok.

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-5.JPG
Koncertek

Horea Someşan után a még mindig kortalan Szandi és a Tinédzser l’amour következett a sporttermi ünnepség színpadán, a kilencvenes évek könnyűzenei tini-slágereit megidézve.
Aztán Kis Grófo vallott arról a szanpadon, hogy azért jött Lázáriba, hogy mindenkinek megfigyelje a nézését, meg a járását, utána meg az egyre jobb formáját mutató The Phoenix SM énekelt arról, hogy a közönséggel együtt szállnak a fény felé és – átvitt értelemben –, arra kértek mindenkit, hogy vágjanak lyukat a kádba.

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-3.JPG
A vasárnapi össznépi ünnepséget a Dódy vezette Fekete Rózsák zárták mulatós zenékkel pontot téve a családi nap végére.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2024/aprilis/birtokba-vettek-az-emberek-a-lazari-sportcsarnokot-4.JPG

 

Aszfaltoznak Lázáriban
A Szatmárnémetivel szomszédos településen szerdán a Nagy Béla utcai aszfaltra húzták rá a kopóréteget, pénteken az Újsoron folytatódik majd az útburkolás.
Lázáriban a hitben megmaradottak újra találkoztak – KÉPGALÉRIA!
A bármikor is Lázári község valamelyik templomában konfirmált reformátusok találkozóját tartották vasárnap a községközpont templomában és gyülekezeti házában — ők a biztosítéka annak, hogy Isten jelen legyen.
Lázári sportterem-avató lesz, szuper koncertekkel!
Ezen a hétvégén, április 28-án lesz a frissen elkészült lázári sportterem ünnepélyes átadása, családi hétvégét szervezett ez alkalomból a községvezetés, ingyenes koncertek is lesznek, nagy nevekkel.