×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Nagykároly

Sok az át nem vett oltási értékjegy

2022.05.18 - 11:00
Megosztás:
Sok az át nem vett oltási értékjegy
A tasnádi értékjegyek is a nagykárolyi oltóközpontban vehetők át. (Fotó: A szerző felvétele.)
Több mint 2300 át nem vett, immunizálásért járó értékjegy van a nagykárolyi oltási központ székhelyén.

A Iuliu Maniu utca 21. szám alatti intézmény munkatársai kérik az arra jogosult lakosokat, vegyék át az értékjegyeiket. Az a 2300 nagykárolyi és környékbeli lakos, aki ebben az oltóközpontban immunizáltatta magát a koronavírus fertőzés ellen, illetve az a 71 személy, aki a tasnádi intézményben oltakozott, itt veheti fel a neki járó értékjegyet. Az oltásokért járó jutalék munkanapokon, azaz hétfőtől-péntekig 8 és 11, illetve 15 és 17 óra között vehető át.

További információhoz a 0739-961-752-es mobilszámon juthatnak az érintettek. Az oltakozási kedv lankadása miatt a nagykárolyi központ idén május másodikától beszüntette a tevékenységet. Az oltási kampány kezdete óta, azaz tavaly március 21-től ebben a központban összesen 32 000 személyt immunizáltak. Megyei szinten jelen pillanatban két központban fogadják azokat, akik be kívánják oltatni magukat, egyik a megyeközpontban, a másik pedig Avasfelsőfaluban üzemel. A nagykárolyi központ munkatársa lapunk érdeklődésére elmondta, mindazok a személyek, akik 2021. szeptember 3-át követően felvették a teljes adagot valamelyik oltóanyagból, azok egy 5 darabos, egyenként 20 lej értékű jegycsomagot vihetnek haza. V. B.
 

Gondok a gyermekoltás bejegyeztetésével
A háziorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy gondjaik vannak az új országos oltási nyilvántartással, mert a gyerekek egy részének oltási előzménye eltűnt, ami miatt nem lehet regisztrálni a rendelőkben elvégzett új oltásokat.
Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
Cookie