×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Segítsünk a kórházi dolgozóknak!

2020.11.18 - 07:07
Megosztás:
Segítsünk a kórházi dolgozóknak!
Felhívást tett közzé a nagykárolyi önkormányzat közösségi felületén a város polgármestere. Kovács Jenő aggodalmát fejezte ki a COVID-19 előretörése miatt, és arra kéri a lakosokat, tartsák be a szabályokat.

Komoly nyomás nehezedik a hazai egészségügyre, és ez alól nem kivétel a Nagykárolyi Városi Kórház apparátusa sem. Kovács Jenő attól fél, hogy a helyi egészségügyi rendszer nem fogja bírni azt a terhet, amit a fertőzöttek ellátásának biztosítása jelent. „Egyre emelkedik a fertőzésszám Szatmár megyében is, és félő, hogy az egészségügyi rendszer nem fogja elbírni a rá nehezedő nyomást. Szükség van arra, hogy mindenki felelősségteljesen kivegye a részét ebből a küzdelemből: aki teheti, próbálja kivédeni a megfertőződést, legalább úgy, hogy betartja a szabályokat!” — áll a polgármesternek a közösségi felületen kiadott közleményében.

„Szeretném megismételni azt a korábbi felhívásomat, melyben arra kértem önöket, hogy fokozottan figyeljenek oda és tartsák be a koronavírus terjedésének megelőzését célzó óvintézkedéseket. Tudatában vagyok annak, hogy sokan elbagatellizálják a mostani helyzetet, de higgyék el nekem, a vírushelyzet valós, és sokkal súlyosabb, mint azt egyesek képzelik. A helyzet ismét súlyos, súlyosabb, mint tavasszal volt. Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben teheti, maradjon otthon, kerülje a különböző találkozókat. Csak abban az esetben hagyják el otthonukat, amennyiben ez ténylegesen elkerülhetetlen és halaszthatatlan! Amennyiben mégis arra kényszerülnek, hogy halaszthatatlan ügyintézés céljából elhagyják otthonukat, viseljék megfelelő módon a védőmaszkot, lehetőség szerint használjanak gumikesztyűt, és minden esetben fertőtlenítsék, mossák a kezeiket! Kerüljék a zsúfoltságot, a tömeget! Ugyanakkor arra is fokozottan megkérnék mindenkit, hogy kerülje a családi és baráti összejöveteleket, ezáltal is csökkentve a megfertőződés esélyét. Egyre több nagykárolyit kezelnek a kórházban, sokan közülük meg sem gyógyulnak, sajnos elveszítik a fertőzéssel szembeni küzdelmet. A megfertőződés veszélye sokkal nagyobb, mint korábban volt, és ennek a szociális távolságtartásra vonatkozó felhívás figyelmen kívül hagyása az egyik legfőbb oka — véli a polgármester, aki ugyanakkor azt kéri, hogy amennyiben valaki a koronavírus-fertőzés jellegzetes tüneteit tapasztalja magán, próbálja meg elkülöníteni magát családtagjaitól, és azonnal hívja háziorvosát, ha pedig súlyos tüneteket tapasztal magán, azonnal hívja a 112-es sürgősségi számot.

SZFÚ


 

 

Vincze Loránt: a magyar  összefogásnak óriási ereje van
„Szatmár megyében folytatni kell azt a lendületes fejlődést, amely nagymértékben meghatározta az elmúlt négy évet. Ezért is kell tudatosítani a december 6-i választások tétjét” — mondta Vincze Loránt európai parlamenti képviselő a helyi magyar közösségekkel való találkozón, amelyen Nagy Szabolcs képviselőjelölttel vettek részt.
Sík Sándor szavalóverseny a Kalazanci iskolában
Minden év novemberében megrendezik a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban a Sík Sándor szavalóversenyt, mely idén az online térben valósult meg.
Formálódik a Somos arculata
A POR keretében megvalósuló projekt részeként épül meg a Somos szabadidőpark, körülötte egy kis erdőt is kialakítanak. A növényzet kiültetését a napokban el is kezdték a szakemberek.
Cookie