×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-12 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Segített a holmiumlézer

2020.07.24 - 07:11
Megosztás:
Segített a holmiumlézer
A húgyúti és vesekövek minimálisan invazív eltávolítását lehetővé tévő készülék eddig közel ötszáz beteg gyógyulását segítette elő.

2019 októberében a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács egy 300 ezer lej értékű holmiumlézer-készülék vásárlásával támogatta a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház urológiai osztályát, mely a húgyúti és vesekövek minimálisan invazív eltávolítását teszi lehetővé, és az első évben közel ötszáz beteg gyógyulását segítette elő.

„Annak ellenére, hogy nem a polgármesteri hivatal a megyei kórház fenntartója, minden évben jelentős összeggel támogatjuk az intézményt, hiszen a szatmáriak egészsége a legfontosabb számunkra. Ebben az évben koronavírus-tesztelésre alkalmas szerkezetet vásároltunk, aminek köszönhetően megduplázódott a napi tesztelések száma” — fejtette ki Kereskényi Gábor polgármester.

A holmiumlézer-berendezés megvásárlása előtt a szatmári betegek csak Kolozsváron vagy Nagyváradon kaphattak ilyen jellegű kezelést, a magánkórházakban pedig 1000 és 2500 euró közötti összegbe került a gyógyítás.

„Számításaink szerint évente 300–400 beteg kezelése esetén használható a készülék, amelynek köszönhetően az egészségügyi problémákkal küszködőknek nem kell felesleges utazásokat megtenniük, hanem helyben gyógyíthatók” — mondta a polgármester.

 

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Koronavírus: fertőzési góc alakult ki a székelyudvarhelyi kórház belgyógyászati osztályán
Koronavírus-gócpont alakult ki a Székelyudvarhelyi Városi Kórház belgyógyászati osztályán.
Cookie