×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Nincs fertőzött a nagykárolyi idősotthonban

2020.09.09 - 15:33
Megosztás:
Nincs fertőzött a nagykárolyi idősotthonban
A nagykárolyi Alexandru Idősotthon minden dolgozóját és minden lakóját letesztelték — valamennyiük teszteredménye negatív lett.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a nagykárolyi Alexandru Idősotthon igazgatójánál augusztus 30-án igazolódott be a koronavírus-fertőzés. A járványügyi ankét szerint az igazgató egy Angliából hazalátogató személlyel került kontaktusba, akiről három nappal később derült ki, hogy koronavírus-fertőzött — e három nap során az intézményvezető bent járt munkahelyén, és amint megtudta kontaktszemélye fertőzöttségét, azonnal értesítette feletteseit a megyei szociális igazgatóságnál és házi elkülönítésbe vonult, várva a tesztelést, majd annak eredményét, ami végül pozitív lett. Ezt követően az idősotthon minden dolgozóját és minden lakóját letesztelték — valamennyiük teszteredménye negatív lett.

Szatmár megyében szeptember 9-én már 389 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak hivatalosan nyilván, 18 új esettel többet, mint amennyi az előző napi összesítésben szerepelt; és az újratesztelt páciensek közül háromnak lett ismét pozitív az eredménye — derült ki a közegészségügyi igazgatóság közleményéből. A gyógyultak száma is 138-ra emelkedett, az elhunytaké változatlanul 18. A közlemény értelmében az elvégzett tesztek száma elérte a 22 356-ot, a letesztelt személyeké a 14 633-at, házi elkülönítésben pedig az előző naphoz viszonyítva bő két tucatnyival többen, 328-an vannak.

A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1366 utazó lépett az ország és a megye területére — közülük két személy került házi elkülönítésbe, a többiek pedig, mivel a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, a kikérdezés és gyorsvizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat.

A csanálosi és a halmi átkelőnél az elmúlt 24 órában egyetlen egy olyan személy sem jelentkezett, aki ne a zöld zóna országaiból érkezett volna, s házi elkülönítésbe kellett volna vonulnia.

 

 

 

 

 

Összeomolhat az oktatási rendszer
Bár még csak most kezdődött el a tanítás, a legtöbb iskola már arra készül, hogy egyik pillanatról a másikra át kell majd állni a vörös forgatókönyvre, az online oktatásra.
Folytatni kell az együttműködést
Nagykárolyban tartották a soron következő gazdatalálkozót, melyen meghívottként részt vett Nagy István agrárminiszter, Magyarország kormányának képviselője is.
Több mint félezer fertőzött
Még mindig a legkevésbé fertőzött megye ugyan Szatmár, de meghaladta az 500-at a koronavírusosok száma, és újabb életet is követelt a járvány, a nagykárolyi kórházban pedig szerencsétlen malőr történt.
Cookie