×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Nem lesz karácsonyi fesztivál és tűzijáték sem

2020.11.19 - 12:49
Megosztás:
Nem lesz karácsonyi  fesztivál és tűzijáték sem
A régi díszekkel szerelik fel Nagykároly város központját, jelentette ki Kovács Jenő polgármester, hozzátéve, hogy ebben a mostani, embert próbáló időszakban sem feledkezhetünk meg arról, hogy karácsony idén is lesz.

Napok óta dolgoznak a nagykárolyi önkormányzat által megbízott cég munkatársai azon, hogy az évekkel ezelőtt megvásárolt, karácsonyi hangulatot kölcsönző világítóeszközöket és díszeket kihelyezzék a szokott helyekre Nagykároly különböző pontjain. Hamarosan érkezik a város karácsonyfája is a Román Katona Emlékműve előtti térre, míg a városközpontban található fenyőket és a sétálóutca körzetét is ünnepváró díszbe öltöztetik.
„Ebben az évben elmaradnak a hagyományos karácsonyi programjaink, és nem lesz szilveszteri tűzijáték sem. A karácsonyi díszeket kihelyezzük, hiszen dacára a pandémiás helyzetnek a karácsony nem marad el. Nem lesz olyan, mint ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, de biztos vagyok benne, hogy minden család otthonában fel lesz díszítve a karácsonyfa, hogy ki-ki szerettei körében ünnepeljen, hiszen ez erőt ad mindenkinek. Nem élnék ilyen populista eszközökkel, hogy azért ne díszítsük fel a várost, mert vírushelyzet van, mert azt álszentségnek tartanám. Hiszen ünnep lesz, amit ha másképp is ünneplünk meg, mint mondjuk tavaly, attól még nem iktathatunk ki az életünkből. Annak érdekében viszont, hogy a tömegrendezvényeket elkerüljük, ezáltal is csökkentve a koronavírus terjedésének lehetőségét, azt a döntést hoztuk meg, hogy a karácsonyi vásárt és fesztivált sem szervezzük meg és az óévet búcsúztató tűzijátékot sem” — hangsúlyozta ki Kovács Jenő.

Visszacsúsztunk a harmadik helyre
Ritkán értékelik a helyzetvesztést jó dolognak, most azonban nagyon is annak minősül, mivel a fertőzöttségi szintet tekintve a régióban Szatmár megye a maga 3,38 ezrelékével visszacsúszott a harmadik helyre, Kolozs (5,74 ezrelék) és Bihar (3,76 ezrelék) mögé — de még mindig megelőzve Beszterce-Naszód megyét (2,55 ezrelék), Máramarost (2,2 ezrelék) és a Szilágyságot (2,16 ezrelék).
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba
Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Cookie