×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Nagykároly is közel van a karanténhoz

2020.11.19 - 08:51
Megosztás:
Nagykároly is közel van a karanténhoz
Nem hivatalos, de megbízható források szerint, Nagykároly fertőzöttségi rátája meghaladta az ezer lakosra vonakoztatott 5-ös küszöbértéket.

Az érvényben lévő szabályok és rendelkezések értelmében, amennyiben ez a szám eléri, vagy meghaladja a 6-ot, Nagykárolyban is lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be.

A koronavírus fertőzöttek száma igen aggasztó méreteket ölt a városban is. November 11-én, azaz nagyjából egy héttel ezelőtt, a fertőzöttségi ráta „mindössze” 3,388 volt, ezer lakosra levetítve, legalábbis erről számoltak be a Szatmár Megyei Prefektúra közleményében.

Egy hét alatt ez a szám meghaladta az 5-öt. Ilyen feltételek mellett csupán napok kérdése, hogy Nagykárolyban is elérje a 6-os számot a fertőzöttségi adat.

Ilyen helyzetben kiemelten fontos, hogy mindenki tartsa be az óvintézkedéseket, hogy valamennyire sikerüljön fékezni a koronavírus terjedését, különben Nagykároly is Szatmárnémeti sorsára jut, ahol ugyebár mától bevezették a 14 napos lakhelyelhagyási tilalmat.

A hatóságok közlése szerint fontos lenne, ha csak halaszthatatlan ügyintézés céljából hagynák el a lakosok az otthonukat, nem tartanának sem családi, sem baráti összejöveteleket, ugyanakkor figyelnének a pontos maszviselésre és fertőtlenítenék, mosnák a kezeiket, minél gyakrabban. Jelenleg ennyit tudnak tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését csökkentsék.

Amennyiben bárki a COVID-19 fertőzés tüneteit tapasztalja magán, kerülje a kontaktust mást személyekkel és azonnal értesítse családorvosát.

Visszacsúsztunk a harmadik helyre
Ritkán értékelik a helyzetvesztést jó dolognak, most azonban nagyon is annak minősül, mivel a fertőzöttségi szintet tekintve a régióban Szatmár megye a maga 3,38 ezrelékével visszacsúszott a harmadik helyre, Kolozs (5,74 ezrelék) és Bihar (3,76 ezrelék) mögé — de még mindig megelőzve Beszterce-Naszód megyét (2,55 ezrelék), Máramarost (2,2 ezrelék) és a Szilágyságot (2,16 ezrelék).
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba
Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Cookie