×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Megnyílt a könyvtár Nagykárolyban

2020.05.22 - 14:02
Megosztás :
 • Megnyílt a könyvtár Nagykárolyban
  A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársainak tájékoztatása szerint az intézmény fokozatosan megnyitja kapuit a látogatók előtt.

  Az ügyfélfogadás a könyvtár gyermek- és felnőttrészlegén május 20-tól elérhető. A látogatók és az intézmény munkatársainak biztonsága megőrzésének érdekében az alábbi biztonsági intézkedéseket vezették be a működtetők: a könyvtárba való belépés csak maszkkal történhet, és az intézmény termeiben maximum két látogató tartózkodhat ugyanabban az időben; a visszavitt könyvek átvétele egy erre a feladatra kijelölt könyvtáros közreműködésével történik. Az intézmény ezzel megbízott alkalmazottja kesztyűvel és maszkkal is fel lesz szerelve; a visszavitt könyveket egy külön dobozba gyűjtik, amelyben 5 napig elkülönítve tárolják őket; az olvasóterem használata pedig csak a normál munkamenet kihirdetését követően történhet majd meg, így az egyelőre zárva tart.

  Az olvasóközönség azon tagjai, akik valamilyen dolgozathoz vagy vizsgamunkához gyűjtenek információkat, a könyvészetre vonatkozó igénylői listájukat juttassák el e-mailben a könyvtár munkatársai számára. A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai a bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com e-mail-címen, illetve a 0261.861.480-as telefonszámon állnak rendelkezésükre.

  A könyvek kölcsönzési ideje is hosszabbodott, így ha valaki a megszabott időhatáron túl juttatja vissza a köteteket, nem kell a késlekedésért büntetést fizetnie. Olvasmányokra vonatkozó ajánlásokat továbbra is lehet kérni az intézmény munkatársaitól.

  A könyvtár munkatársai tájékoztatják továbbá olvasóközönségüket, hogy amint a vonatkozó rendelkezések változnak, s véget ér a veszélyhelyzet, az intézmény működése is visszatér a régi, megszokott kerékvágásba.

  Cookie