×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Megérkeztek a játszótéri elemek

2021.07.16 - 09:30
Megosztás:
Megérkeztek a játszótéri elemek
Nagyjából egy hónappal ezelőtt fogadta el Nagykároly Helyi Tanácsának testülete azt a határozattervezetet, amely két új játszótér kialakítására vonatkozik Nagykárolyban, illetve egy korszerű létesítmény létrehozására Ianculeşti-en.

A városi közterületek korszerűsítését, megújítását célzó munkálatokkal párhuzamosan az önkormányzat által megbízott szakemberek elkezdték az új játszóterek helyszínét is előkészíteni.
Az új játszótereket várhatóan a jövő hét folyamán vehetik majd birtokukba a gyerekek.
Érdeklődésünkre a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal műszaki irodájának munkatársai elmondták, hogy folyamatban van a kastélykertben található játszótér felújítása is, azonban az épület és a park műemlék jellege miatt itt hosszadalmasabb a szükséges dokumentáció előkészítése és az engedélyeztetés procedúrája.

Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
A régizene a zenei műfajok latinja
Több mint negyven évvel ezelőtt a néhai Deák Endre tette népszerűvé Nagykárolyban a régizenét. Ez a rétegzene egyre inkább kezd teret hódítani és kilépni a saját komfortzónájából. Fesztiválok, különféle kulturális események, sőt, még esküvők főszereplőjévé is válik.
Cookie