×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
23 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Megérkeztek a játszótéri elemek

2021.07.16 - 09:30
Megosztás:
Megérkeztek a játszótéri elemek
Nagyjából egy hónappal ezelőtt fogadta el Nagykároly Helyi Tanácsának testülete azt a határozattervezetet, amely két új játszótér kialakítására vonatkozik Nagykárolyban, illetve egy korszerű létesítmény létrehozására Ianculeşti-en.

A városi közterületek korszerűsítését, megújítását célzó munkálatokkal párhuzamosan az önkormányzat által megbízott szakemberek elkezdték az új játszóterek helyszínét is előkészíteni.
Az új játszótereket várhatóan a jövő hét folyamán vehetik majd birtokukba a gyerekek.
Érdeklődésünkre a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal műszaki irodájának munkatársai elmondták, hogy folyamatban van a kastélykertben található játszótér felújítása is, azonban az épület és a park műemlék jellege miatt itt hosszadalmasabb a szükséges dokumentáció előkészítése és az engedélyeztetés procedúrája.

Kutyaképzés gyermekeknek
Ingyenes, gyermekeknek szánt kutyakiképző tanfolyamot indított a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ Abrihan Dumitru és Jánosi Arthur kutyatrénerek vezetésével Nagykárolyban.
Kiemelt helyen Nagykároly
Kolozsvár, Nagyvárad és Resicabánya adminisztrációja bizonyult a legeredményesebbnek az UrbanizeHub idei rangsorában. Az EU-s támogatások hasznosítása terén Nagykároly is kiemelt helyen van.
Legek és érdekességek a népszámlálásról
Partiumban Nagykároly volt a legnagyobb magyar többségű város, mert Szatmárnémeti ugyan nagyobb lélekszámú település, de nem magyar többségű — többek között ez volt a legutóbbi népszámlálás egyik érdekes adata. Kérdés, hogy a magyarság száma miként változott.
Cookie