×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Libertate '89 – Nagyszeben: nagykárolyi vetítés

2023.12.12 - 13:05
Megosztás:
Libertate '89 – Nagyszeben: nagykárolyi vetítés
Filmvetítéssel készül a nagykárolyi kulturális központ az 1989-es forradalom évfordulójára. Tudor Giurgiu nagyon várt filmje lesz levetítve csütörtökön.

Tudor Giurgiu rendező a Nagykárolyi Városi Színházba érkezik a Libertate ’89 – Nagyszeben című film különleges vetítésére, amely az év egyik legjobban várt és legvitatottabb román filmje.
Időpont és helyszín: december 14., csütörtök, 18:00 óra, Nagykárolyi Városi Színház.

Jegyek online kaphatók, ár: 20 lej, fenntartott helyek nélkül. A film nyelve román, felirat nélkül.
A rendezvény a Carei Kulturális Központ és a Kommunizmus Bűneit Vizsgáló Intézet támogatásával valósul meg.

Libertate '89 – Nagyszeben ELŐZETES (magyar felirattal)
• Tartalom:
Az 1989-es forrongások idején, a hatóságok elleni tömeges tüntetések okozta káoszban és pánikban egy szebeni milícia-egység erőszakos támadás célpontjává válik. A támadás a katonák, a milicisták, a titkosrendőrök és a civilek közötti véres összecsapássá fajul. Az ostrom elől menekülni próbáló Viorel (Alex Calangiu) milicista kapitányt elfogják, és terrorizmussal vádolják.
A film szereplőgárdája (többek között):
Alex Calangiu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Marius Manole, Ștefan Iancu.
A forgatókönyvet Cecilia Ștefănescu és Tudor Giurgiu írta Nap Toader ötlete alapján.

Közlemény

 

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje
Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait
Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.
Forgalomlassító konvojok Nagykárolynál és Szatmárnémetinél
Hiába a hétfő esti megegyezés a gazdák és a mezőgazdasági minisztérium között, kedd délelőtt Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is forgalomlassító akcióba kezdtek gazdálkodók és fuvarozók.