×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Labdarúgók a középpontban

2020.05.22 - 14:53
Megosztás:
Labdarúgók a középpontban
Idén kisebb késéssel, május 18-án indult útjára az Otthon Európában című, az Európai Unió tagállamait népszerűsíteni hivatott kezdeményezés 2020-as kiadása.

A nagykárolyi Károlyi-kastélyt övező parkban kialakított látványosság a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, illetve a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ munkatársainak együttműködése révén jött létre.
A projektet első alkalommal 2013-ban indították el, akkor a kastélykert sétányai jelképesen felvették egy-egy tagállam jellegzetes személyiségének a nevét. Idén a jelenleg is aktív labdarúgókat állítják a középpontba, illetve rajtuk keresztül igyekszenek bemutatni az adott országot. Mindahány labdarúgó fényképe mellett az állam zászlaja, valamint egy-egy leíró, tájékoztató táblácska található, melyeken úgynevezett QR-kód is van. Az idei összeállítás apropója a tervezett 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság, mely a koronavírus miatti vészhelyzet okán 2021-re halasztódott.
A projekt megvalósítói: ifj. Deák Endre, Adrian Ştefănuţi, Bogdan Georgescu, Dragoş Georgescu, Anca Iepure, Avârvarei Melinda, Vénig Árpád, Csocasi Zsuzsanna. A grafikai összeállítás Fastus Josef munkájának eredménye.

Folytatni kell az együttműködést
Nagykárolyban tartották a soron következő gazdatalálkozót, melyen meghívottként részt vett Nagy István agrárminiszter, Magyarország kormányának képviselője is.
Több mint félezer fertőzött
Még mindig a legkevésbé fertőzött megye ugyan Szatmár, de meghaladta az 500-at a koronavírusosok száma, és újabb életet is követelt a járvány, a nagykárolyi kórházban pedig szerencsétlen malőr történt.
Fókuszban a köztisztaság
Keizer Lajossal, Nagykároly alpolgármesterével beszélgettünk az átalakulásban, változásban lévő Nagykárolyról. Mik élveznek prioritást a következő négy évben? — erről kérdeztük az alpolgármestert.
Cookie