×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
2 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Külföld

Hollandia ismét az otthoni munkavégzésre szólította fel állampolgárait

2021.07.19 - 20:26
Megosztás:
Hollandia ismét az otthoni munkavégzésre szólította fel állampolgárait
Fotó: theguardian.com
A továbbra is meredeken emelkedő holland koronavírus-fertőzési adatok miatt a hágai kormány hétfőn arra szólította fel állampolgárait, amennyiben megoldható dolgozzanak újra otthonról. Az ország egésze várhatóan sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) a fertőzöttséget mutató térképén.

Mark Rutte ügyvezető holland miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján hibás döntésnek nevezte a koronavírus-járvány visszaszorítására korábban bevezetett rendkívüli intézkedések enyhítését, ami az azt követően megugrott fertőzésszám miatt a bárok és éttermek újbóli, augusztus közepéig tartó éjszakai bezárásához vezetett.

Kijelentette, a fertőzésszám rohamos emelkedését a biztonságos távolságtartásra vonatkozó szabályok be nem tartása okozza. Hozzátette, mindenki gondoskodjon az otthonok, az iskolák és munkahelyek szellőztetéséről. Közölte azt is, noha az új fertőzések napi száma magas szinten stabilizálódni látszik, a kormány jelenleg nem látja szükségét további intézkedések bevezetésének. A kormány a nyár folyamán heti rendszerességgel vizsgálja a legfrissebb járványügyi fejleményeket - tette hozzá.

Hugo de Jonge egészségügyi miniszter a sajtóértekezleten azt közölte: annak ellenére sem akarnak további intézkedéseket, hogy az új fertőzöttek napi tízezres nagyságrendű száma miatt Hollandia egésze sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) a fertőzöttséget mutató térképén. Ez azt jelenti, hogy más uniós tagországok megkövetelhetik a Hollandiából érkezőktől, hogy a karanténba vonuljanak - tette hozzá.

Az illetékes holland közegészségügyi intézet hétfői tájékoztatása szerint noha az elmúlt 24 órában közel kilencezer új koronavírussal fertőzöttet vettek nyilvántartásba, az átlagos napi fertőzésszám az országban továbbra is tízezer felett van. Az új fertőzöttek átlagos napi száma vasárnaphoz képest 5,8 százalékkal, egy hét alatt 89,5 százalékkal emelkedett. Közel húsz napja az új fertőzésszám alig érte el a 600-at. Az új koronavírus-tesztek mintegy 14 százaléka pozitív.

Kórházba az előző napi adatokhoz képest 16 százalékkal több koronavírusos beteget szállítottak, jelenleg 361 embert kezelnek koronavírussal. Közülük a tegnapi számokhoz képest 50-nel több, jelenleg 84 esetben alkalmaznak intenzív ellátást.

A legfrissebb információk szerint a járvány kezdete óta 1 826 824 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, közülük 18 063-an haltak meg Hollandiában.

MTI

Az oktatás újrakezdése óta 270 tanulónál igazolták a koronavírus-fertőzést
Az oktatás újrakezdése óta országos viszonylatban 270 tanulónál igazolták a koronavírus-fertőzést, közülük több mint 40-en bukarestiek — nyilatkozta szombaton a tanügyminiszter.
Huszonnégy csapat ütközött meg a világbajnoki selejtezőkön
Huszonnégy válogatott csapat játszott szerda este a világbajnokság selejtezőmérkőzésein. A portugálok csupán egy öngóllal győzték le Azerbajdzsánt, Franciaország döntetlent játszott Ukrajnával, Belgium nyerni tudott, míg Horvátország és Hollandia kikapott.
Kiegészítették a Hollandiába való beutazás feltételeit
Szombattól negatív gyorstesztet kell bemutatniuk koronavírusra mindazoknak, akik a kockázati zónából - többek közt Romániából - érkeznek Hollandiába légi vagy vízi úton. A gyorstesztet az indulás előtt maximum négy órával kell elvégezni - közölte a román külügyminisztérium.
Cookie