×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az oktatás újrakezdése óta 270 tanulónál igazolták a koronavírus-fertőzést

2021.05.22 - 12:17
Megosztás:
Az oktatás újrakezdése óta 270 tanulónál igazolták a koronavírus-fertőzést
Az oktatás újrakezdése óta országos viszonylatban 270 tanulónál igazolták a koronavírus-fertőzést, közülük több mint 40-en bukarestiek — nyilatkozta szombaton a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu szerint 2,7 millió diák vesz részt személyes jelenléttel az oktatásban, és 270-en betegedtek meg, azaz 10 ezer tanulóra jut egy fertőzött.

Az igazolt fertőzöttek közül több mint negyvenen bukarestiek - mondta még a tárcavezető.

Cîmpeanu beszélt arról is, hogy a minisztérium szorgalmazza és támogatja, hogy ott, ahol erre igény és hajlandóság mutatkozik mind a tanulók és szülők, mind a tanárok részéről, augusztus folyamán szervezzenek olyan nyári táborokat, amelyek keretében tananyagpótló órák is tarthatók.

AGERPRES, Fotó: dreamstime.com

Az eltűnt tanügyiek nyomában
Egy picit „eljátszottak” a számadatokkal az Oktatási Minisztérium képviselői, és pár tollvonással felkerekítették a tanügyi alkalmazottak körében az oltottsági arányt — a megdöbbentő adatokra az Edupedu portál hívta fel a figyelmet.
S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta szabja meg,hogy következő héten milyen rendszer szerint zajlik az oktatás
Minden esetben a pénteki napon jegyzett fertőzöttségi ráta alapján kell meghozni a döntést arról, hogy az adott településen milyen rendszer szerint zajlik az oktatás a következő héten - szögezte le hétfőn az oktatási miniszter.
Diákok nemzetisége a magyar iskolahálózatban
Az Erdélystat legújabb elemzése a diákok nemzetiségét vizsgálta a magyar iskolahálózatban. A portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) 2018/2019-es tanévére vonatkozó és a saját 2019-es felmérésének az adatait foglalta össze.
Cookie