×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Kiegészítették a Hollandiába való beutazás feltételeit

2021.01.23 - 14:41
Megosztás:
Kiegészítették a Hollandiába való beutazás feltételeit
Szombattól negatív gyorstesztet kell bemutatniuk koronavírusra mindazoknak, akik a kockázati zónából - többek közt Romániából - érkeznek Hollandiába légi vagy vízi úton. A gyorstesztet az indulás előtt maximum négy órával kell elvégezni - közölte a román külügyminisztérium.

A külügyi tárca tájékoztatása szerint az indulás előtt legtöbb négy órával készült negatív antigén vagy LAMP (hurok-közvetített izotermikus amplifikáció) gyorstesztet kell felmutatniuk mindazoknak, akik a kockázati zónából - többek közt Romániából - utaznak légi vagy vízi úton Hollandiába. Az intézkedés az átutazókra is érvényes.

Ez az új intézkedés kiegészíti a korábbit, amely értelmében azoknak a 13 évesnél idősebb személyeknek, akik légi, vasúti, tengeri vagy közúti úton kívánnak Hollandiába utazni, negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, amely nem lehet régebbi 72 órásnál.

Mindezek mellett minden Hollandiába légi úton utazó, 13 éven felüli személynek kötelezően ki kell töltenie egy egészségügyi nyilatkozatot. Az EU tagállamain kívüli országokból érkező személyeknek egy további nyilatkozatot is ki kell tölteniük saját felelősségükre.

A személyszállítási szolgáltatásokat üzemeltetőknek kötelességük ellenőrizni, hogy a légi vagy tengeri úton érkező utasok fel tudják-e mutatni a két koronavírustesztet. Ezek hiányában az utas nem léphet a jármű fedélzetére.

A piros és narancssárga zónákból érkező embereknek azt ajánlják a holland hatóságok, hogy az országba érkezésüket követően 10 napig maradjanak elkülönülésben. Románia a narancssárga zónába tartozik.

A román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a hágai román nagykövetség telefonszámain: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80.

Emellett azok a román állampolgárok, akik nehéz vagy rendkívüli helyzetbe kerülnek, hívhatják a hágai román nagykövetség sürgősségi telefonszámát: 0031 651 596 107. További információkat a http://www.mae.ro/node/51932, https://haga.mae.ro/ és http://www.mae.ro/ weboldalakon lehet szerezni.

AGERPRES

Romániában többen kérik a harmadik, mint az első adag oltást
Romániában kedden elkezdték beadni a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. Az első napon többen kérték az emlékeztető oltást, mint a vakcina első adagját.
Főleg a kis cégek zárnak be
Az építőipar, a teherszállítás és az online kereskedelem az a három iparág, amelyik leginkább immunis a koronavírusra, ebben a három ágazatban hozták létre a legtöbb új céget az országban.
Már 25 település vörös Szatmárban
Változatlan intenzitással emelkednek a fertőzöttségi indexek megyeszerte, de kiemelten a már 5,5 ezreléken álló Szatmárnémeti vonzáskörzetében lévő területi-közigazgatási egységekéi.
Cookie