×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Futball: a hiányzók ellenére is nyert kedden az Olimpia VSK

2024.05.08 - 08:59
Megosztás:
Futball: a hiányzók ellenére is nyert kedden az Olimpia VSK
Pop Nándor és Moussa Samake megérdemelten örül az eredménynek. (Fotó: SZOVSK)
Ismét a második helyen az Olimpia VSK, és három ponttal le is előzte a szigetieket, miután kétgólos sikert jegyzett a Biharszentandrási Crișul elleni találkozón. Pénteken Zilahra megy a csapat.

Az április hetedikei, a Biharszentandrási Crișul elleni, kétgólos, hazai pályán aratott győzelme után egy lépésre került Szatmárnémeti Olimpia VSK férfi labdarúgócsapata attól, hogy biztosítsa a helyét a Liga 2-es osztályozón.

Eltiltás, sérülés

Várható volt, hogy nehéz feladat előtt állnak a legények, hiszen három alapjátékos, Emanuel Negru, Zsiga Ervin és Alin Burdeț eltiltás miatt kimaradt a keretből, ráadásul a csatár, Moussa Samake is kimaradt a kezdő tizenegyből térdpanaszai miatt.

Mondhatni, egyedi felállásban kezdett az Olimpia VSK, de Denis Moldovan, Pop Nándor, Denis Lazăr és Andrei Zbona juniorokkal a pályán is kellemes meglepetést okoztak a fiúk, hiszen az első pillanattól kezdve nyomás alá helyezték az ellenfél védelmét.

Első félidő

A 25. percben Cătălin Oanea lövése az oldalhálót találta el, válaszként pedig túloldalon a veteran Ioan Hora lövése a kapufán csattant.
A folytatásban Oanea, Cosmin Zamfir és Pop újabb helyzeteket hagynak ki, majd a 40. percben Iulain Anca-Trip menti meg a csapatát Zamfir helyzetnél.

Második félidő

A második félidő elején Botos Sándor csapatmenedzser jól cserélt: az 55. percben Samake állt fel Zbona helyére, aki négy perccel később vezetést szerzett a csapatunknak: Adrian Micaș szabadrúgása után az afrikai csatárunk 6 méterről küldte a labdát fejjel a kapuba (1–0).
A vendégek nem változtattak a bekapott gól után, de a legényeink tíz perccel később kettőre növelték az előnyt: Viorel Chinde küldővel készítette le a labdát Popnak, aki kapásból a léc alá tette a lasztit (2–0).
A mérkőzésé végéig Hora még célba vette egyszer a kapufát egy 25 méterről elvégzett szabadrúgás után, majd Moldovan még védett egy nagyot Ionuț Ban kapura törésénél.

Ezzel az Olimpia VSK ismét a második a 10-es csoport táblázatában, ráadásul két fordulóval a vége előtt három ponttal meglépett az üldöző Máramarosszigeti VSK-tól, így közelebb került a Liga 2-es osztályozóhoz.
A következő fordulóban, pénteken, április 10-én az éllovas Zilahi SCM otthonában játszik az Olimpia VSK, és ha nyer biztosítja a második helyét a ligában.

LIGA 3, PLAYOFF, 10-ES CSOPORT, 7. FORDULÓ
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Biharszentandrási ACSC Crişul 2–0 (0–0)
Gólszerzők: Moussa Samake 58., Pop Nándor 68.
Olimpia VSK: Moldovan Denis – Paul Copaci, Cătălin Oanea, Florin Mureșan, Adrian Micaș (74., Răzvan Prodan), Tudor Lucaci, Viorel Chinde (88., Raul Apai), Pop Nándor, Andrei Zbona (54., Moussa Samake), Denis Lazăr, Cosmin Zamfir.
Szakmai stáb: Botos Sándor, Svarczkopf István, Ovidiu Suciu, Ciprian Prodan, Ritli Zoltán.

Szatmárnémeti Olimpia VSK
 

Cselgáncs: öt éremmel tértek haza a Terely-tanítványok
Sikeresen szerepeltek a Napoca Kupa nemzetközi versenyen a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái. Két arany, két ezüst és egy bronz a győzelmi mérleg!
Kézilabda: a legjobb román nyolc között az Olimpia VSK-s lányok
Megnyerték a felső ház utolsó fordulójának a mérkőzését a Szatmárnémeti Olimpia VSK junior 2-es női kézilabdázói, és ezzel zsinórban második éve kvalifikálták magukat Románia legjobb nyolc csapata közé.
Futball: az utolsó másodpercben veszített az Olimpia VSK
Drámai véget ért a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapatának a 2023–2024-es idény, amely egy olyan mérkőzésen vesztette el a Liga 2-es osztályozós helyet, amit kézben tartott.