×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Futball: az utolsó másodpercben veszített az Olimpia VSK

2024.05.19 - 12:47
Megosztás:
Futball: az utolsó másodpercben veszített az Olimpia VSK
(Fotók: SzOVSK)
Drámai véget ért a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapatának a 2023–2024-es idény, amely egy olyan mérkőzésen vesztette el a Liga 2-es osztályozós helyet, amit kézben tartott.

Az utolsó másodpercben kapott góllal, drámai végjátékban, szó szerint az utolsó másodpercben vesztette el az osztályozós helyet az Olimpia VSK: a Máramarosszigeti VSK elleni idényzáró meccsen, május 18-án 2–1-re veszített hazai pályán.

Első félidő

A döntetlen, azaz egy pont is elég lett volna a szatmárnémeti csapatnak, hogy megőrizze a második pozíciót a 10-es számú csoport táblázatában. Viszont a legénység a győzelemre hajtott, és végig irányítottak, sok gólhelyzetet is kidolgoztak, Az elsőt Viorel Chinde jegyezte, aki jobb oldalon kapura tört, de lövését védeni tudta Iosif Berințan.

hirek/2024/05-majus/futball-az-utolso-masodpercben-veszitett-az-olimpia-vsk-4.jpg
A vendégek voltak az elsők, akik gól szereztek a szombati találkozón, amit a szatmárnémeti Olimpia – Daniel Prodan Stadionban rendeztek egy népes közönség előtt, akik kitartottak akkor is, amikor a kezdő sípszónál egy hatalmas zápor kezdődött, és kitartott közel negyed órán keresztül.
A 21. percben Yolou Guigui tört kapura, az érkező Paul Copaci pedig lerántotta a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est pedig Alexandru Zaharia értékesítette (0–1).

Az Olimpia VSK-nak tíz peccel később sikerült egyenlítenie, ugyancsak 11-esből: Andrei Zbonát kaszálta el a 16-oson belül Ndiaye Pape, a megítélt büntetőt pedig a csapatkapitány Zsiga Ervin higgadtan a kapuba lőtte (1–1).

hirek/2024/05-majus/futball-az-utolso-masodpercben-veszitett-az-olimpia-vsk-3.jpg
Második félidő

A szünet után Zsiga ismét betalálhatott volna, viszont a 25 méterről megeresztett „bombája” a felső lécen csattant. 
Túloldalt Zaharia szabadrúgása után is kapufát talált a labda, viszont az utolsó tíz percben Moussa Samake vagy Chinde lezárhatta volna a mérkőzést, amennyiben nem hibáznak ajtó-ablak helyzetekben. Samakénak még volt egy nagy helyzete a rendes játékidőn belül, viszont lövését ismét védeni tudta Berințan.

Bírói gól

A târgoviștei Mihai Motan játékvezető 5 perc hosszabbítást mutatott, és úgy tűnt, hogy a srácok tartani tudják az eredményt. Azonban a 98. percben (a bírók 90+5. percet írtak a meccslapra!) egy vitatható helyzet után a vendégek betaláltak, a gólt megelőzően a szatmárnémetiek kapusával szemben szabálytalankodtak.
A bíró viszont szemet hunyt az eset felett, gólt ítélt, majd lefújta a mérkőzést és kiosztott még egy-egy piros lapott Denis Moldovannak és Paul Copacinak a bíró szidalmazása miatt.

Harmadik helyen

Ezzel a vereséggel az Olimpia VSK a 3. helyen zárja a Liga 3-as szezont, viszont csak „néhány másodperc távolságra” volt, hogy elsőként bejusson a Liga 2-es osztályzó elődöntőjébe.
„Nagyon sajnálom mindazt, ami ma, itt történt. A csapat és a szakmai stáb nevében elnézést szeretnék kérni a szurkolóinktól, akik szenzációsak voltak ezen a találkozón, és mellettünk voltak végig. Köszönöm nekik, hogy ilyen nagy számban eljöttek, és hittek bennünk. Ez a foci, ezt is gólokra játsszák, és a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. 
Köszönetet mondok a klub vezetőinek is a belénk vetett bizalomért” – nyilatkozta a csapatunk menedzsere, Botos Alexandru (Piri).

hirek/2024/05-majus/futball-az-utolso-masodpercben-veszitett-az-olimpia-vsk-1.jpg
LIGA 3, PLAYOFF, 10-ES CSOPORT, 9., UTOLSÓ FORDULÓ
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Máramarosszigeti VSK 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Zsiga Ervin 34. (11-esből), illetve Alexandru Zaharia 24. (11-esből), Daniel Anchidin 90+5.
Kiállítva: Denis Moldovan, Paul Copaci (mindkettő Olimpia VSK) (mindkettő a mérkőzés lefújása után).
Olimpia VSK: Denis Moldovan – Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Paul Copaci, Emanuel Negru, Andrei Zbona, Pop Nándor, Zsiga Ervin, Viorel Chinde, Tudor Lucaci, Cosmin Zamfir.
Játszottak még: Moussa Samake, Denis Lazăr, Gueye Mansour, Florin Mureșan.
Technikai stáb: Alexandru Botos, Svarczkopf István, Ovidiu Suciu, Ciprian Prodan, Ritli Zoltán.

Szatmárnémeti Olimpia VSK
 

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Iskolásokkal fociztak az Oli játékosai
A Doamna Stanca Főgimnáziumba látogattak el a szatmárnémeti Olimpia VSK „nagycsapatának” focistái, egy meccset is lejátszott a diákokkal közösen a három profi labdarúgó.
Karate: három bajnoki címmel jöttek haza Brassóból
Az Olimpia VSK három sportolója, Vancsa Daiana, Florin Curileac és Igor Bălăcescu is aranyat szerzett a WUKF Karate-szövetség által rendezett brassói bajnokságon.