×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Nagykároly

Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be Nagykárolyban

2023.11.20 - 10:00
Megosztás:
Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be Nagykárolyban
(Fotó: Habarics Zsolt)
Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be január elsejétől Nagykárolyban – hívja fel az érdekeltek figyelmét Nagykároly Polgármesteri Hivatala.

A nagykárolyi önkormányzat tájékoztatása szerint e rendelkezés egyelőre csak néhány utcára vonatkozik, ezek a következők: 1918 december 1. utca, Avram Iancu tér, Május 1 tér,  Armatei Române utca, Október 25-e utca. 

Ugyancsak 2024. januárjában a Nagykárolyi Közterület-fenntartó Igazgatóság (DSPL) keretében működő parkolási részleghez lehet leadni a parkolóhelyek bérlésére vonatkozó igényléseket, kérelmeket. Az itt igényelt bérleteket időszakosan lehet megújítani: lesznek negyedéves, féléves és éves bérletek, a kérelmező igénye szerint. A bérlettel rendelkezőknek nem lesz kijelölt, névreszóló parkolóhelyük, hanem a város fizetős parkolóinak bármelyikén parkolhatnak autójukkal. 

A parkolóbérletek árai magán- és jogi személyeknek negyedévre 120 lejbe, félévre 200 lejbe, míg egy egész évre 300 lejbe kerülnek. A bankok és pénzintézetek a következő díjszabás szerint válthatnak parkoló bérletet: 600 lej autónként évente, a bankok számára fenntartott részen, míg a szállodák számára 1200 lej évente a számukra kijelölt részen.

A parkolóhelyek igénybevételéért hétfőtől-péntekig, a 8.00-17.00 óra közötti időszakban kell fizetni. Azon személyek, akik nem rendelkeznek bérlettel, 2 lejt fizetnek fél órányi parkolásért, 4 lejt egy óráért és 10 lejt egy napra. Ez a díjszabás magán- és jogi személyekre egyaránt vonatkozik. 

Kihelyezett parkolójegy automatákat a város különböző pontjain találhatnak majd az igénylők. Fizetni ugyanakkor SMS-ben vagy banki átutalással is lehet. A fizetési kötelezettség hétfőtől-péntekig, a 8.00-17.00 óra közötti időszakra vonatkozik.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ki lesz a nagykárolyi Év Hangja 2023? Pénteken kiderül!
November 17-én, azaz pénteken 17:00 órai kezdettel, a Nagykárolyi Városi Színházban kerül sor a Star Select 2023-as kiadásának döntőjére.
Szombaton rendezik a Petkes Gergely Matematika Emlékversenyt
November 18-án rendezik meg a Nagykárolyi Elméleti Líceumban az intézmény egykori elismert és közkedvelt matematikatanáráról elnevezett, Petkes Gergely Matematika Emlékversenyt.
Kihelyezett konzuli napot szerveznek az Eurotrans Alapítvány munkatársai Nagykárolyban
November 8-án, szerdán Nagykárolyban szerveznek kihelyezett konzuli napot az Eurotrans Alapítvány munkatársai a nagykárolyi RMDSZ székházban, a Kölcsey Ferenc utca 2 szám alatt, 11 - 15 óra között.