×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Nagykároly

Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be Nagykárolyban

2023.11.20 - 10:00
Megosztás:
Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be Nagykárolyban
(Fotó: Habarics Zsolt)
Fizetéses parkolási rendszert vezetnek be január elsejétől Nagykárolyban – hívja fel az érdekeltek figyelmét Nagykároly Polgármesteri Hivatala.

A nagykárolyi önkormányzat tájékoztatása szerint e rendelkezés egyelőre csak néhány utcára vonatkozik, ezek a következők: 1918 december 1. utca, Avram Iancu tér, Május 1 tér,  Armatei Române utca, Október 25-e utca. 

Ugyancsak 2024. januárjában a Nagykárolyi Közterület-fenntartó Igazgatóság (DSPL) keretében működő parkolási részleghez lehet leadni a parkolóhelyek bérlésére vonatkozó igényléseket, kérelmeket. Az itt igényelt bérleteket időszakosan lehet megújítani: lesznek negyedéves, féléves és éves bérletek, a kérelmező igénye szerint. A bérlettel rendelkezőknek nem lesz kijelölt, névreszóló parkolóhelyük, hanem a város fizetős parkolóinak bármelyikén parkolhatnak autójukkal. 

A parkolóbérletek árai magán- és jogi személyeknek negyedévre 120 lejbe, félévre 200 lejbe, míg egy egész évre 300 lejbe kerülnek. A bankok és pénzintézetek a következő díjszabás szerint válthatnak parkoló bérletet: 600 lej autónként évente, a bankok számára fenntartott részen, míg a szállodák számára 1200 lej évente a számukra kijelölt részen.

A parkolóhelyek igénybevételéért hétfőtől-péntekig, a 8.00-17.00 óra közötti időszakban kell fizetni. Azon személyek, akik nem rendelkeznek bérlettel, 2 lejt fizetnek fél órányi parkolásért, 4 lejt egy óráért és 10 lejt egy napra. Ez a díjszabás magán- és jogi személyekre egyaránt vonatkozik. 

Kihelyezett parkolójegy automatákat a város különböző pontjain találhatnak majd az igénylők. Fizetni ugyanakkor SMS-ben vagy banki átutalással is lehet. A fizetési kötelezettség hétfőtől-péntekig, a 8.00-17.00 óra közötti időszakra vonatkozik.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje
Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait
Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.
Forgalomlassító konvojok Nagykárolynál és Szatmárnémetinél
Hiába a hétfő esti megegyezés a gazdák és a mezőgazdasági minisztérium között, kedd délelőtt Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is forgalomlassító akcióba kezdtek gazdálkodók és fuvarozók.