×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Érmekért utaztak Bukarestbe

2021.09.22 - 16:24
Megosztás:
Érmekért utaztak Bukarestbe
A Román Kupa korosztályos versenye a következő négy napon a kadett és a junior párbajtőrvívó lányok és fiúk versenyével folytatódik.

A Szatmárnémeti SK kadett és junior korosztályos párbajtőrvívóin a sor, hogy gyűjtsék az érmeket Szatmár legeredményesebb sportágában: a következő napokban a lányok és a fiúk Román Kupa-viadalait rendezik Bukarestben.
Elsőként a 16 éven aluli lányok lépnek majd pástra, a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Simona Surducan edzőnégyes tanítványai közül pedig Daria Hotca és Ana Tomșa fognak küzdeni egy dobogós helyért. „A bajnokságban azok domináltak, akik már betöltötték a 17. életévüket, így ők most nem küzdenek a kadett korosztályban. Így viszont lehet esélyünk az éremszerzésre fiatal sportolóink révén, például Ana Tomșa okozhat egy kellemes meglepetést” – mondta lapunak Csiszár Ferenc, az SZSK érdemes edzője. 
Pénteken a junior lányokon a sor, hogy megküzdjenek a Román Kupáért a Floreasca Vívóteremben. Pástra fog lépni Hotca és Tomșa is, viszont valós eséllyel Maria Crăciun száll majd harcba, aki az idei korosztályos bajnokságon is az 5. helyen zárt. „Bízunk benne, hogy Mariának összejön az éremszerzés. Szeretnénk, hogy ez egy lökést adjon neki, hogy egyre jobb eredményeket elérve jövőre Európa- és világbajnokságra vigyék” – tette hozzá Csiszár.
Szombaton és vasárnap a fiúkon a sor, hogy bizonyítsanak. Mézinger Márton, Szabó Szabolcs, Tudor Surducan, Anton Câmpan, Raul Panas és Luca Gurza szállnak majd harcba Bukarestbe. Mézinger a kadettek idei bajnoki versenyében az 5., Szabó a 7. lett, de utóbbi már kinőtte a 16 évesek korosztályát. Mézinger Marcitól viszont éremben reménykednek.
Mint ismeretes, a Szatmárnémeti SK majdnem minden hazai versenyen fogott legalább egy érmet. Legutóbb a tőrvívók bizonyítottak a junior és kadett korosztályos Román Kupa-viadalokon, hiszen a kadett fiúk megmérettetésén Răzvan Nojea arany, Nicolas Pop ezüst-, Matei Serghie bronzérmet szerzett, majd Nojea a juniorok kupaviadalain zárt a harmadik helyen.

Pesek Attila

Ritli improvizált, de beváltak a taktikai váltásai
Ritli Zoltán, a Szatmárnémeti VSK edzőjének a nyilatkozata a Félixfürdői Lotus elleni 2–2-es labdarúgó Liga 3-as mérkőzés után.
Beindult végre a pontgyártás?
Cosmin Zamfir kétszer is válaszolni tudott Vlad Costea góljaira, így a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata pontot szerzett idehaza a Liga 3 10-es csoportjának éllovasával, a Lotusszal.
Târgoviștén folytatják a lányok
Târgoviștén, a helyi Városi Sportklub csapata ellen játszik szombat késő délután a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.
Cookie