×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Futball: Rangadót játszik hazai pályán az Olimpia VSK

2024.03.22 - 11:47
Megosztás:
Futball: Rangadót játszik hazai pályán az Olimpia VSK
(Fotók: SzOVSK/archív)
A román labdarúgás Liga3 alapszakaszának utolsó fordulójában, szombaton otthon játszik a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub csapata, a vendég a 10-es csoport éllovasa, a Zilahi SCM.

Lesz tétje a meccsnek! A táblázatban a sorrendet ugyan nem befolyásolja a március 23-i mérkőzés végeredménye, de a játékban levő pontok nagyon fontosak, ugyanis ezeket tovább viszik a csapatok a rájátszásba, a felsőházban pedig a Liga 2-es osztályozóért megy majd a harc.

hirek/2024/marcius/futball-rangadot-jatszik-hazai-palyan-az-olimpia-vsk.jpg
Az erőviszonyok

A szombati találkozó előtt a zilahiak állnak a táblázat élén 40 ponttal, őket követi az Olimpia VSK 32 egységgel. Az odavágón az Oli egy pontot szerzett Zilahon.
A felsőházba a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban szerzett összes pontot.

A szatmárnémeti csapat egy nem várt vereséggel kezdte a tavaszi szezont, a Nagykárolyi Victoria VSK nyert Szatmáron 1–0. Viszont a Désaknai Minerul elleni, idegenbeli 5–0-s siker megadta az alaphangot a mostani rangadóra.
A mostani ellenfél csupán egy pontot szerzett Nagybányán, a sereghajtó ellen, a múlt hétvégén pedig kemény összecsapásban győzte le 3–2-ra az utolsó előtti helyen tanyázó Szatmárnémeti SC Olimpia MCMXXI csapatot.

hirek/2024/marcius/futball-megyei-rangadoval-kezdi-a-tavaszi-idenyt-az-olimpia-vsk-cosmin-iuhas-csm-olimpia.jpg
Cosmin Iuhas
Az edző nyilatkozata

„A bajnokság éllovasa ellen játszunk, de remélem, hogy ezekkel a remek srácokkal egy szép meccsünk lesz, és győzni tudunk. Ezen a találkozón nagyon sokat kell majd dolgozzunk, odaadóan kell küzdeni, és mindent bele kell adni a három pont megszerzéséért. Én hiszen ebben az ötözőben, hiszem, hogy képesek vagyunk erre, és nyerni fogunk” – nyilatkozta Cosmin Iuhas edző.

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, ALAPSZAKASZ, UTOLSÓ FORDULÓ
Szombat, március 23., 15.00 óra: Szatmárnémeti, Olimpia – Daniel Prodan Stadion
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Zilahi SCM
Belépő: 8 lej

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

Cselgáncs: sporttörténelmet írtak Aradon
Történelmi eredményt értek el a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub judokái a felnőttek egyéni országos bajnokságán, Aradon. A szatmári küldöttség legjobbja Maidelines Gorguet volt.
Futball: gyengén játszott Zilah ellen az Oli
Vereséget szenvedett a Liga 3 rájátszásának felsőházában a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, miután pénteken, idegenben 2–1-re kikapott Zilahon az éllovas együttestől.
Helytálltak a Partium Labdarúgó akadémia csapatai a Lazio Cup-on!
Kiemelt meghívást kapott a Partium Labdarúgó Akadémia két korosztályos csapata a húsvéti hétvégén lezajlott Lazio Cup-ra. A négynapos nemzetközi gyermeklabdarúgó tornát Rómában rendezték.