×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Sport

Együtt mennek a szurkolók

2022.06.22 - 13:25
Megosztás:
Együtt mennek a szurkolók
Közel 1500 nézőre számítanak a szervezők a szombati osztályzós focimérkőzésen, amikor a Nagykárolyi Victoria kolozsvári ellenfelével játszik a Liga 3-ba való feljutásért. Korlátozások lesznek.

Nagy ünnepre készülnek hétvégén Nagykárolyban, hiszen a helyi labdarúgócsapat tizenöt év után ismét divíziós bajnokságba juthat fel.
Mint ismeretes, Szatmár megye bajnoka, a VSK Victoria az elmúlt hétvégén 1–1-es döntetlent játszott Nagyiklódon Kolozs megye bajnoka, a Kolozsvári Supporter 2.0 együttese ellen. Papíron tehát lépéselőnyben lehet Marius Botan edző alakulata, hiszen szombaton idehaza fogja a kolozsváriakat, a Liga 3-as osztályzó visszavágóján.
Nagy a készülődés Nagykárolyban. A helyi gyerek- és ifjúsági nevelőközpont vezetője, Papp Zsolt az opiniadecarei.ro portálnak adott interjújában bizakodva nyilatkozott: „Biztos vagy abban, hogy szombaton történelmet írunk, hiszen egy nagyon hosszú várakozás után esélyünk van feljutni a Liga 3-ba. Remélem nagyon sokan fognak jönni a meccsre, hiszen a fiúknak most mindennél nagyobb szükségük van a szurkolók támogatására. Ettől a találkozótól függ a nagykárolyi foci jövője, hiszen nagy terveink vannak az infrastruktúra fejlesztését illetően” – tette hozzá.
A helyi önkormányzat ugyanakkor arról értesítette az érintetteket, hogy szombaton délután a Victoria Stadion környékén korlátozni fogják majd a közúti forgalmat. A Teremi út felől csak az ott lakók, a szervezők, a mentőautó és rendfenntartók, a mérkőzés bírói és megfigyelői, a hivatalos meghívottak, a Szatmár és Kolozs megyei labdarúgó egyesületek elnökei, továbbá a vendégcsapat busza és a hivatalos kísérői hajthatnak be gépjárművel a Stadion utcába.
A nagykárolyi szurkolókat szervezett csoportba várják a stadionhoz. Szombaton 16.30 órakor lesz a gyülekező a város központjában levő emlékműnél, ahonnan rendfenntartók kíséretében mennek át együtt a stadionhoz. Ugyanakkor a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a stadion területére nem lehet majd bevinni semmilyen veszélyt jelentő, sérülést okozó eszközt, ezért a csendőrök a beléptetés előtt ellenőrizni fogják a nézőket és csomagjaikat. 
A szervezők közel 1500 nézőre számítanak a szombati mérkőzésen. 
„Olyan jó lenne, hogy szombat este több százan együtt, ünnepeljük a csapat sikerét” – zárta mondanivalóját Papp Zsolt.
A Nagykárolyi VSK Victoria – Kolozsvári Supporter 2.0 mérkőzést szombaton rendezik 17.30 órától. Ha a rendes játékidő végén döntetlen lesz az eredmény, 11-es rúgásokkal dől el a győztes csapat kiléte, amely ősszel a Liga 3-as bajnokságban kezdheti majd szereplését. 

Pesek Attila

Pusztadaróc – Olimpia kupadöntőt rendeznek szombaton
Szerdán játszották a labdarúgó Román Kupa megyei selejtezőjében az elődöntőket, miután a Pusztadaróci Recolta és a Szatmárnémeti Olimpia 1921 (képünkön) harcolta ki a fináléba jutást.
Szett-nullal búcsúzott a címvédő
Az elmúlt napokban rendezték a labdarúgó Román Kupa megyei selejtezőjében a negyeddöntő meccseket, szerda késő délután az elődöntőket, szombaton pedig a finálét rendezik a sorozatban.
Biztató döntetlen Nagyiklódon
Vélhetően telt ház előtt játssza majd a június 25-i visszavágót a Nagykárolyi VSK Victoria labdarúgócsapata, amely tizenöt év várakozás után kiharcolhatja a Liga 3-ba való feljutást.
Cookie