×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Sport

Nagykárolyi Victoria – Szatmárnémeti VSK derbivel indul az idény

2022.08.21 - 11:31
Megosztás:
Nagykárolyi Victoria – Szatmárnémeti VSK derbivel indul az idény
„Tíz százalék esélye volt annak, hogy egymás elleni meccsel kezdjük a bajnokságot” – mondta a sorsolást követően Csik Tibor, miután megtudta, hogy a Vikivel játszanak a nyitányon.

Egy héttel az idényrajt előtt készítette el a Román Labdarúgó-szövetség a Liga 3 tíz csoportjának a menetrendjét, amikor kiderült, hogy a 10-es számú széria máris egy szatmári derbivel indul: az újonc Nagykárolyi VSK Victoria a Szatmárnémeti VSK-t fogadja.

Elmaradt a főpróba

Tizenöt éve nem volt példa arra, hogy két Szatmár megyei divíziós csapat ugyanabban az osztályban szerepeljen. Az egymás elleni párharcra pedig már nem is kell sokat várni, hiszen az augusztus 27-i rajton a Victoria Stadionban mérkőzik meg a két együttes. Viszont ennek kisebb ára is volt, mivel a Viki és az SZVSK még a nyári felkészülés elején leszögezte, hogy egymás ellenii barátságos mérkőzésen „főpróbáznak”, egy héttel a bajnoki rajt előtt. Vagyis, ezt a meccset az elmúlt hétvégén kellett volna rendezzék. 
„Tíz százalék esélye volt annak, hogy egymás elleni meccsel kezdjük a bajnokságot. A sors viszont úgy hozta, hogy ez a kevés esély is be lett váltva. Így, hogy 27-én tétmeccset játszunk egymás ellen, már nem lett volna sportszerű, hogy egy héttel azelőtt barátságos mérkőzést is játsszunk egymás ellen” – mondta Csik Tibor, az SZVSK vezetőedző a sorsolást követően. 

A legkiegyensúlyozottabb csoport

Mint arról beszámoltunk, az SZVSK és a Victoria Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs és Bihar megyei együttesekkel szerepel majd ugyanabban a szériában. A következő képen fest a 10-es számú széria összetétele: Máramarosszigeti VSK, Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018, Zilahi SCM, Szilágysomlyói CS Sportul 2007, Désaknai ACS Minerul 1947, Kolozsvári FC CFR 1907 II, Nagyváradi FC Bihor és Félixfürdői CS Lotus.
„Kicsit furcsa a csoportösszetétel. Elsősorban az érthetetlen, hogy miért kellett azonos megyebeli csapatokat több szériába osztani. Mi is úgy számoltunk, hogy az összes Kolozs megyei csapat velünk lesz egy szériába – tette hozzá Csik Tibi. – De ha már így alakult, akkor ezt így kell végig vinni. Nekünk a saját teljesítményünkre és céljainkra kell összpontosítsunk. Az erőviszonyok menet közben fognak kialakulni, szerintem korai lenne előre borítékolni egyes csapatok helyét” – értékelt a rutinos szakvezető.
A Victoria fiatal vezetőedzője, Marius Botan szerint a tíz széria közül a 10-es csoport a legkiegyensúlyozottabb. „Nagyjából erre számítottunk, bár az beszterceiekre nem számítottunk. Szerintem ez a legkiegyensúlyozottabb és legnehezebb széria. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk, de mi természetesen ezzel számoltunk. Tudjuk, hogy hol a helyünk, de a bajnoki idényben jó lenne majd itthon tartani a pontokat, de idegenben is hoznunk kell maximumot” – mondta Botan, aki nem az első idényét tölti majd a Liga 3-ban, hiszen korábban a Tasnádi Unirea szakvezetőjeként irányított más divíziós csapatot. A nagykárolyi mester elárulta, már nagyon várja az idénynyitót, hiszen bízik abban, hogy ismét telt ház előtt játszanak majd odahaza. „Úgy gondolom, hogy óriási érdeklődés övezi majd az első meccset, hiszen a két szatmári csapat mérkőzik meg. Remek hangulatra számítok, ami majd végig kiséri az egész szezonunk teljesítményét” – tette hozzá.
A szatmári derbi mellett bihari rangadót rendeznek még az első fordulóban, a második etapban pedig a Victoria Nagyváradra utazik és az FC Bihor vendége lesz, míg az SZVSK szeptember 3-án játssza majd első hazai bajnoki meccsét, a désaknaiak lesznek a vendégek.

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT

1. forduló, augusztus 27.
Zilahi SCM – Máramarosszigeti VSK
Félixfüdrői Lotus – Nagyváradi FC
NAGYKÁROLYI VICTORIA – SZATMÁRNÉMETI VSK
Désaknai Minerul – Beszterce-Naszódi Gloria 
Szilágysomlyói Sportul – Kolozsvári CFR II

2. forduló, szeptember 3.
Máramarosszigeti VSK – Kolozsvári CFR II
Beszterce-Naszódi Gloria – Szilágysomlyói Sportul
SZATMÁRNÉMETI VSK – Désaknai Minerul 
Nagyváradi FC Bihor – NAGYKÁROLYI VICTORIA
Zilahi SCM – Félixfürdői Lotus 

3. forduló, szeptember 10.
Félixfürdői Lotus – Máramarosszigeti CSM
NAGYKÁROLYI VICTORIA – Zilahi SCM
Désaknai Minerul 1947 – Nagyváradi FC Bihor 
Szilágysomlyói Sportul – SZATMÁRNÉMETI VSK
Kolozsvári CFR II – Beszterce-Naszódi Gloria 

4. forduló, szeptember 17.
Máramarosszigeti VSK – Beszterce-Naszódi Gloria 
SZATMÁRNÉMETI VSK – Kolozsvári CFR II
Nagyváradi FC Bihor – Szilágysomlyói s Sportul
Zilahi SCM – Désaknai Minerul 1947 
Félixfürdői Lotus – NAGYKÁROLYI VSK VICTORIA

5. forduló, szeptember 24.
NAGYKÁROLYI VICTORIA – Máramarosszigeti VSK
Désaknai Minerul – Félixfürdői Lotus 
Szilágysomlyói Sportul – Zilahi SCM
Kolozsvári CFR II – Nagyváradi FC Bihor 
Beszterce-Naszódi Gloria – SZATMÁRNÉMETI VSK 

6. forduló, október 1.
Máramarosszigeti VSK – SZATMÁRNÉMETI VSK
Nagyváradi FC Bihor – Beszterce-Naszódi Gloria 
Zilahi SCM – Kolozsvári CFR II
Félixfürdői Lotus – Szilágysomlyói Sportul 
NAGYKÁROLYI VICTORIA – Désaknai Minerul 

7. forduló, október 8.
Désaknai Minerul – Máramarosszigeti VSK
Szilágysomlyói Sportul – NAGYKÁROLYI VICTORIA
Kolozsvári CFR II – Félixfürdői Lotus 
Beszterce-Naszódi Gloria – Zilahi SCM
SZATMÁRNÉMETI VSK – Nagyváradi FC Bihor 
    
8. forduló, október 15.
Máramarosszigeti VSK – Nagyváradi FC Bihor 
Zilahi SCM – SZATMÁRNÉMETI VSK
Félixfürdői Lotus – Beszterce-Naszódi Gloria 
NAGYKOÁROLYI VICTORIA – Kolozsvári CFR II
Désaknai Minerul – Szilágysomlyói Sportul 

9. forduló, október 22.
Szilágysomlyói Sportul – Máramarosszigeti VSK
Kolozsvári CFR II – Désaknai Minerul 1947 
Bezterce-Naszódi Gloria – NAGYKÁROLYI VICTORIA
SZATMÁRNÉMETI VSK – Félixfürdői Lotus 
Nagyváradi FC Bihor – Zilahi SCM

Pesek Attila

Olimpia néven játszik ezentúl a VSK
Sikeres volt a névváltoztatási szándék, csütörtöki ülésükön – fenntartó entitásként – a szatmárnémeti városi tanács megszavazta, hogy a semleges Szatmárnémeti Városi Sportklub név helyett Városi Sportklub Olimpia Szatmárnémeti legyen az egyesület neve.
Keretbemutatás és főpróba a Decebal ellen
Nem volt szerencséje a Nagykárolyi VSK Victoria csapatának a nyári felkészülés alatt, hiszen három betervezett ellenfél ellen nem játszhatott barátságos mérkőzést.
Nagyon erős csoportban a szatmáriak
Információk szerint a FRF jóvá hagyta a Liga 3 csoportbeosztását, és a két szatmári csapat nagyon erős szériába került Kolozs, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar és Máramaros megyei együttesekkel.
Cookie