×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Sport

Nagyon erős csoportban a szatmáriak

2022.08.18 - 15:48
Megosztás:
Nagyon erős csoportban a szatmáriak
Információk szerint a FRF jóvá hagyta a Liga 3 csoportbeosztását, és a két szatmári csapat nagyon erős szériába került Kolozs, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar és Máramaros megyei együttesekkel.

Sok számítást felülírt a Román Labdarúgó-szövetség, amikor csütörtökön elfogadta a Liga 3 csoportjainak összetételét. Bár előzőleg úgy tűnt, hogy kizárólag Kolozs, Szilágy és Máramaros megyei csapatokkal szerepel egy szériában a két Szatmár megyei együttes, a csütörtöki döntés szerint viszont nagyot fordult a kocka: Beszterce-Naszód és Bihar megyei alakulatok is kerültek a 10-es számú szériába a Szatmárnémeti VSK és a Nagykárolyi VSK Victoria mellé.
Ennek egyik oka az lehet, hogy ebben a hónapban a Liga 3-tól búcsúzó, de időközben visszahívott csapatok mégsem vállaltak egy újabb idényt a harmadik vonalba. Így a Tordai Sticla Arieșul is csak a mostani hét elején közölte, hogy mégis a megyei bajnokságba fog nevezni. Előző számítások szerint az Aranyos-parti alakulat is a szatmáriakkal lehetett volna egy csoportban.
Így viszont „megkapta” az SZVSK a Beszterce-Naszódi Gloria együttest, amely Liga 2-be való feljutásra alapozott a nyár folyamán. Bár ezt hivatalosan nem jelentették ki, de a Szatmárnémeti VSK is osztályt lépne a következő idényben, de a második vonalba vágyik a Zilahi SCM is, erősítette keretét a Dési Someșul jogutódja, a Désaknai Minerul, továbbá ott van a Félixfüdrői Lotus és a Kolozsvári CFR második számú csapata, akik az elmúlt szezonban is beleszóltak a végső sorrend alakulásában.
Az előzetes hírek szerint tegnap kellett volna elkészíteni a 2022–2023-as idény menetrendjét is, hiszen már csak egy hét maradt az első forduló rendezéséig. Viszont lapzártáig erről nem kaptunk hírt, a csoport összetétetlét is megbízható forrásokból tudtuk meg.

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT

Szatmárnémeti VSK

Nagykárolyi VSK Victoria

Máramarosszigeti VSK

Nagyváradi FC Bihor

Félixfürdői Lotus

Désaknai Minerul 1947

Kolozsvári CFR II

Zilahi SCM

Szilágysomlyói Sportul 2007

Beszterce-Naszódi Gloria 2018

Pesek Attila

Olimpia néven játszik ezentúl a VSK
Sikeres volt a névváltoztatási szándék, csütörtöki ülésükön – fenntartó entitásként – a szatmárnémeti városi tanács megszavazta, hogy a semleges Szatmárnémeti Városi Sportklub név helyett Városi Sportklub Olimpia Szatmárnémeti legyen az egyesület neve.
Keretbemutatás és főpróba a Decebal ellen
Nem volt szerencséje a Nagykárolyi VSK Victoria csapatának a nyári felkészülés alatt, hiszen három betervezett ellenfél ellen nem játszhatott barátságos mérkőzést.
Nagykárolyi Victoria – Szatmárnémeti VSK derbivel indul az idény
„Tíz százalék esélye volt annak, hogy egymás elleni meccsel kezdjük a bajnokságot” – mondta a sorsolást követően Csik Tibor, miután megtudta, hogy a Vikivel játszanak a nyitányon.
Cookie