×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
2 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Bosszantó vereség Nemeszsukon

2022.11.06 - 12:02
Megosztás:
Bosszantó vereség Nemeszsukon
„Hiába visszük a kapu elé a labdát, ha nem tudjuk berúgni a kapujukba” - summázta a meccset Csik Tibor vezetőedző (Fotók: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Idénybeli harmadik vereségét szenvedte el szombaton a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, de ezzel együtt még őrzi felsőházi pozícióját a Liga 3 10-es csoportjának a táblázatában.

A 11. forduló mérkőzésén Nemeszsukon fogadta a Désaknai Minerul a szatmári legénységet. Csik Tibor edző tanítványai nehezen találták helyüket a kisebb méretű pályán, és mire felocsúdtak, a hazaiak már 1–0-ra vezettek: egy jobb oldali szöglet után a labda érintetlenül végig suhant a kapu előtt, a hosszú sarokra érkező Robert Amarii pedig közelről a kapuba vágta a lasztit.
Kiegyenlítette a játékot az Olimpia VSK, az irányítást is átvette, viszont gólig nem jutottak a fiúk. Hernando Orte Rodrigo (Rodri) távoli torpedóját védeni tudta Patric Toderean, a kipattanót pedig nem sikerült értékesítenie Süveg Nándornak. A 37. percben a piteşti-i játékvezető, Robert Avram egy vitatható ítéletet hozott: Rodri kezelte le a labdát a désaknaiak tizenhatosán belül, amikor az ellenfél játékosa megtaposta a spanyol játékosunk lábát. A sípmester viszont szabadrúgást ítélt kifelé és színészkedés miatt sárga lapot mutatott fel Rodrinak. Ez a későbbiekben súlyosbodott, de addig még történtek dolgok a mérkőzésen…

hirek/2022/november/ocnadejolimpia2.jpg

A második félidő Rodri kapufájával indult, majd Răzvan Prodan és Zsiga Ervin is megdolgoztatták Todereant. Az Olimpia VSK spanyol csatárjának még volt egy nagy helyzete, mielőtt Avram kiállította volna, viszont akkor már 2–0 volt az állás, mivel a Minerul az egyetlen jegyezhető helyzetéből ismét betalált: Florin Dan jobb oldalon, kissé kiszorított helyzetből igazított egyet a labdán, majd ballal bevarrta a labdát Iulian Anca-Trip kapujának vinklijébe. 
A 88. percben Rodri fölöslegesen rúgta el a labdát a játék megállítása után, Avram pedig gondolkodás nélkül sárga lapot mutatott neki, amit természetesen követett a piros lap. 
Maradt a Minerul 2–0-s sikere, és a szatmáriak bosszúsága, hiszen ezzel tovább nőtt a hátrányunk az éllovas Nagyváradi FC Bihor mögött.
November 12-én, a bajnokság 12. fordulójának a mérkőzésén a Szilágysomlyói Sportul lesz a Szatmárnémeti Olimpia VSK ellenfele.

hirek/2022/november/ocnadejolimpia.jpg

Mestermérleg

Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője: „Ezen a szinten egy ilyen hibát véteni a harmadik percben, mint az első gólnál, az felfoghatatlan. De összesítve, nekik két kapura tartó rúgásuk volt és mindkettő bement. Mi körbe bombáztuk a kapujukat, kapufát találtunk, a kapusukat céloztuk a lövésekkel… Semmi sem jött össze a támadásban. Egyre idegesebben játszottak a fiúk, így a bíró is megpakolt sárga lapokkal. Itt már pszichológiáról van szó: rá kell koncentrálni, hogy gólokat tudjunk rúgni, hogy eredményesek legyünk. Hiába visszük a kapu elé a labdát, ha nem tudjuk berúgni a kapujukba, túloldalt viszont könnyen kapjuk a gólokat. Engem az bosszant, hogy elvárjuk alapjátékosoktól, hogy stabil teljesítményt nyújtsanak, de éppen ők nem hozzák azt a szintet.”

LABDARÚGÁS, LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 11. FORDULÓ

Désaknai CS Minerul 1947 – Szatmárnémeti Olimpia VSK 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Robert Amarii 3., Florin Dan 78.
Kiállítva: Hernando Orte Rodrigo 88. (Olimpia VSK).
Olimpia VSK: Iulian Anca-Trip – Raphael Popovici-Ciatău, Ciprian Brata (46., Zsiga Ervin), Răzvan Prodan, Barna Antal, Adrian Ciul (46., Călin Vădan), Alex Negrea, Adrian Micaș (72., Barth Kevin), Adrian Bura (78., Cătălin Vaida), Hernando Orte Rodrigo, Süveg Nándor (78., Baior Denis). Vezetőedző: Csik Tibor.

További eredmények
Félixfürdői CS Lotus – Zilahi SCM 0–0
Kolozsvári FC CFR 1907 II – Máramarosszigeti VSK 0–2
Szilágysomlyói CS Sportul 2007 – Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 0–2
Nagykárolyi VSK Victoria – Nagyváradi FC Bihor 2–3

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Gueye Mansour a házi gólkirály, Süveg Nándor a gólherceg
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának tizenhárom játékosa volt eredményes a Liga 3 idényének eddigi tizenöt mérkőzésén, de közülük a szenegáli és román kettős állampolgárságú Gueye Mansour volt a legeredményesebb, őt Süveg Nándor követi a sorban.
Az Olimpia VSK nyerte a kolozsvári mocsárcsatát
Megtört a jég: két hónap, pontosabban négy idegenbeli forduló után nyerni tudott vendégként a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata. Csik Tibor vezetőedző legénysége Kolozsváron 2–1-re nyert a Liga 3 13. fordulójának a mérkőzésén.
Három pontért mennek Kolozsvárra a legények
Az idei utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a Liga 3-ban a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata: november 19-én, szombaton 14 órától, Kolozsváron a román bajnok, a CFR második számú csapata lesz az ellenfél a 13. forduló mérkőzésén.