×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Három pontért mennek Kolozsvárra a legények

2022.11.18 - 14:43
Megosztás:
Három pontért mennek Kolozsvárra a legények
„Kell hozzuk a hátralevő három bajnokit, és akkor mondhatom, hogy jó évet zárunk” – nyilatkozta Csik Tibor vezetőedző (Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Az idei utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a Liga 3-ban a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata: november 19-én, szombaton 14 órától, Kolozsváron a román bajnok, a CFR második számú csapata lesz az ellenfél a 13. forduló mérkőzésén.

Csik Tibor vezetőedző legénysége még nem mondott le róla, hogy a naptári év végéig biztosítsa helyét a 10-es csoport legjobb négy csapata között, viszont ehhez hibátlan szereplés szükséges a hátra maradt három meccsen. Ezért szombaton be kell gyűjtse az első három pontot, majd a következő két hazai találkozót is meg kell nyerni.
Kolozsváron nem lesz egyszerű feladata a csapatunknak, hiszen a CFR II akár az élvonalbeli együttes keretéből is számíthat játékosokra – a Superliga december elejéig szünetel a nemzeti válogatottak programja miatt. A kincses város csapata amúgy is gondban van, hiszen az utóbbi két mérkőzését egyaránt 2–0-ra vesztette el, illetve az eddigi tizenkét bajnokin összesen kilenc pontot kapart össze. Ezzel a táblázat 8. helyén áll.
Csik Tibi is a legjobb kezdő tizenegyet küldheti pályára a Victoria Someşeni Stadionban. Csak Barth Kevin marad ki, ő sérülés miatt marad ki a keretből. A többiek viszont játékra jelentkeznek, és nyerni akarnak szombaton.

„Nagyon fontos volna a három pont, lendületet adna a következő két meccsre. Nem használunk feltételes módot, ugyanis kell hozzuk a hátralevő három bajnokit, és akkor mondhatom, hogy jó évet zárunk” – nyilatkozta az Olimpia VSK vezetőedzője.

Az odavágó mérkőzésen, Szatmárnémetiben 2–0-ra nyert az Olimpia VSK. 

Jelenleg 7 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel a táblázat 3. helyét fogalja el csapatunk, három pont a hátránya a második Beszterce-Naszódi Gloria mögött, és ugyanennyi az előnye a negyedik Zilahi SCM előtt. 

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Gueye Mansour a házi gólkirály, Süveg Nándor a gólherceg
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának tizenhárom játékosa volt eredményes a Liga 3 idényének eddigi tizenöt mérkőzésén, de közülük a szenegáli és román kettős állampolgárságú Gueye Mansour volt a legeredményesebb, őt Süveg Nándor követi a sorban.
Az Olimpia VSK nyerte a kolozsvári mocsárcsatát
Megtört a jég: két hónap, pontosabban négy idegenbeli forduló után nyerni tudott vendégként a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata. Csik Tibor vezetőedző legénysége Kolozsváron 2–1-re nyert a Liga 3 13. fordulójának a mérkőzésén.
Megérdemelt Olimpia VSK-siker
Folytatja hazai veretlenségi sorozatát a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, és a múlt heti, Désaknai Minerul elleni fiaskó után, szombaton 2–0-ra nyert idehaza Csik Tibor vezetőedző legénysége.