×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Az Olimpia VSK nyerte a kolozsvári mocsárcsatát

2022.11.20 - 10:50
Megosztás:
Az Olimpia VSK nyerte a kolozsvári mocsárcsatát
Ha így, szívvel-lélekkel játszanak a következő mérkőzésen is, akkor nincs ellenfelünk - summázza az eredményt Csik Tibor vezetőedző (Fotók: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Megtört a jég: két hónap, pontosabban négy idegenbeli forduló után nyerni tudott vendégként a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata. Csik Tibor vezetőedző legénysége Kolozsváron 2–1-re nyert a Liga 3 13. fordulójának a mérkőzésén.

Száraz időben, azonban esőáztatott, mély, nagyon rossz minőségű pályán fogadta Románia bajnok együttesének, a CFR-nek a második csapata a szatmári vendégeit, így sejteni lehetett, hogy nem a szombati lesz az idény leglátványosabb mérkőzése. Ezek ellenére a sárga-kékek jó lendületben kezdtek, habár a tocsogós pályán néha a játékosnak vissza kellett fordulnia a pocsolyában elakadó labda után. 
Hernando Orte Rodrigo háromszor is célba vette a vendéglátók kapuját, viszont eredménytelenül, így 0–0-s állásnál fordult a két csapat a második félidőre.

Az enyhe szatmári fölény végül gólt ért az Olimpia VSK-nak. A CFR II védelme ugyanis hibázott, Alexandru Cristea kézzel ért labdához a saját tizenhatosán belül, a megítélt 11-est pedig Ciprian Brata értékesítette (0–1).
A fiatal „vasutasok” egyre idegesebben játszottak, Alin Fica pedig másfél perc alatt két sárga lapot begyűjtött, ezért a találkozó utolsó fél órájára emberhátrányban hagyta csapatát. Így is sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak: a 74. percben Gheorghe Tomșa bal oldali lövése pattant meg Adrian Ciul lábán, az ívelt labda pedig pont beakadt a hálóba Eduard Berbeacă kapujának felső léce alatt (1–1).
Óriási nyomás alá helyezte a kolozsvári védelmet a csapatunk, a ráadás utolsó percében pedig meg lett az eredménye: Barna Antal beadása után Guyene Mansour fejesét még védeni tudta Rareș Gal, a kipattanóra érkező Süveg Nándor viszont nem hibázott, és közelről a kapuba emelt (2–1).

hirek/2022/november/foci-2.jpg

Középkezdés után le is fújta a mérkőzést a temesvári játékvezető, Claudiu Gaitin, így a szeptember 10-i szilágysomlyói győzelem után tudott ismét győzni idegenben az Olimpia VSK. Ez idő alatt egyetlen pontot (1–1 Máramarosszigeten) tudott szerezni vendégként a csapatunk.
A többi mérkőzés eredményeinek köszönhetően összerázódott az éllovasok mezőnye, ezért a november 26. szatmári meccsen a csoport első helye lesz a tét az Olimpia VSK – Beszterce-Naszódi Gloria derbin.

Mestermérleg

Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője: „Ki kell emeljem a srácok hozzáállását, hittünk végig a győzelemben. Sajnos kaptunk gólt az egyetlen kapura rúgásukból, de soha nem gondoltam arra, innen pontok nélkül megyünk el. Nagyon örülök a srácoknak, mert ez egy óriási impulzus a beszterceiek elleni meccs előtt. Ha így, szívvel-lélekkel játszanak a következő mérkőzésen is, akkor nincs ellenfelünk.” 

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 13. FORDULÓ

Kolozsvári FC CFR 1907 II – Szatmárnémeti Olimpia VSK 1–2
Gólszerzők: Gheorghe Tomșa 74., illetve Ciprian Brata 60. (11-esből), Süveg Nándor 90+4.
Kiállítva: Alin Fica 62. (CFR II).
Olimpia VSK: Eduard Berbeacă – Alex Negrea, Mihăiță Mureșan, Ciprian Brata, Adrian Ciul (84., Guyene Mansour), Zsiga Ervin, Adrian Micaș, Adrian Bura, Cătălin Vaida (34., Barna Antal), Hernando Orte Rodrigo, Süveg Nándor. Vezetőedző: Tiberiu Csik.

További eredmények

Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 – Máramarosszigeti VSK 3–2
Szilágysomlyói CS Sportul 2007 – Nagyváradi FC Bihor 4–1
Désaknai CS Minerul 1947 – Zilahu SCM 3–1
Nagykárolyi VSK Victoria – Félixfürdői CS Lotus 0–0

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Gueye Mansour a házi gólkirály, Süveg Nándor a gólherceg
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának tizenhárom játékosa volt eredményes a Liga 3 idényének eddigi tizenöt mérkőzésén, de közülük a szenegáli és román kettős állampolgárságú Gueye Mansour volt a legeredményesebb, őt Süveg Nándor követi a sorban.
Három pontért mennek Kolozsvárra a legények
Az idei utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a Liga 3-ban a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata: november 19-én, szombaton 14 órától, Kolozsváron a román bajnok, a CFR második számú csapata lesz az ellenfél a 13. forduló mérkőzésén.
Megérdemelt Olimpia VSK-siker
Folytatja hazai veretlenségi sorozatát a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, és a múlt heti, Désaknai Minerul elleni fiaskó után, szombaton 2–0-ra nyert idehaza Csik Tibor vezetőedző legénysége.