×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Megérdemelt Olimpia VSK-siker

2022.11.13 - 13:01
Megosztás:
Megérdemelt Olimpia VSK-siker
Cătălin Vaida már az első percekben célba vette a szilágyságiak kapuját (Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Folytatja hazai veretlenségi sorozatát a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, és a múlt heti, Désaknai Minerul elleni fiaskó után, szombaton 2–0-ra nyert idehaza Csik Tibor vezetőedző legénysége.

November 12-én, a Liga 3 10-es csoportjának 12. fordulójában az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban fogadta az Olimpia VSK a 9. helyen álló Szilágysomlyói Sportul csapatát. A sárga-kékek az első pillanattól kézbe vették az irányítást, és „átköltöztek” az ellenfél térfelére. Cătălin Vaida már az első percekben célba vette a szilágyságiak kapuját, de a 30. percig várni kellett, míg az eredményjelzőn is változás történ: Barna Antal, Süveg Nándor és Vaida remek összjátéka után, utóbbi a 16-os széléről egy lapos rúgással kirúgta Paul Cosma kapujának a rövid sarkát (1–0).

Fordulás után sem változott sokat a játék képe. Ért már az újabb szatmári gól, aztán a 60. percben Zsiga Ervin bal oldali szöglete után a hosszú sarokra érkező Alex Negrea fejjel küldte a labdát a Sportul kapujába, beállítva a 2–0-s végeredményt.
Ezzel a győzelemmel az Olimpia VSK őrzi harmadik helyét a táblázatban, és három pontos előnyét az üldöző Zilahi SCM előtt.

Ezen a találkozón egyébként debütált az Olimpia VSK első csapatában a 18 éves Ionuț Nistor is, aki a szezon elején, az igazolási időszak végén érekezett a szatmárnémeti együtteshez.
A következő fordulóban a Kolozsvári CFR II vendége lesz a csapatunk, ahol – a mostani meccshez hasonlóan – a három pont begyűjtése a cél.
A szombati találkozó szünetében egyébként további 20 szatmári szurkolót ajándékozott meg egy-egy Olimpia VSK sállal a klub vezetősége. Ők az egyesületünk Facebook-, illetve Instagram oldalán meghirdetett játékon nyertek. 

Mestermérleg

Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője: „Megkönnyebülést érezzünk, hogy sikerült a múlt heti meccs után nyerni. Megviselt bennünket, hogy az előző mérkőzésen nem jött össze a győzelem. Most kicsit megkönnyebültünk, de hétfőtől folytatjuk a munkát, hogy megfelelően készítsük fel a CFR elleni bajnokit. A többi mérkőzés eredménye is úgy alakul, hogy az első két helyezett tartja előttünk a távolságot, mögöttünk pedig »nyakunkba lihegnek« az ellenfelek, akik felsőházi helyért hajtanak.”

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 12. FORDULÓ

Szatmárnémeti Olimpia VSK – Szilágysomlyói CS Sportul 2007 2–0 (1–0)

Gólszerzők: Cătălin Vaida 30., Alex Negrea 60.

Olimpia VSK: Eduard Berbeacă – Barna Antal (73., Raul Ziman), Alex Negrea, Mihăiță Mureșan, Ciprian Brata (90., Sütő Zalán), Zsiga Ervin, Adrian Micaș (90., Călin Vădan), Adrian Ciul, Adrian Bura (88., Ionuț Nistor), Cătălin Vaida, Süveg Nándor (88., Mansour Guyene). Vezetőedző: Csik Tibor.

További eredmények

Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 – Kolozsvári FC CFR 1907 II 2–0
Máramarosszigeti VSK – Félixfürdői CS Lotus 1–1
Zilahi SCM – Nagykárolyi VSK Victoria 5–0
Nagyváradi FC Bihor – Désaknai CS Minerul 1947 2–0

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Gueye Mansour a házi gólkirály, Süveg Nándor a gólherceg
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának tizenhárom játékosa volt eredményes a Liga 3 idényének eddigi tizenöt mérkőzésén, de közülük a szenegáli és román kettős állampolgárságú Gueye Mansour volt a legeredményesebb, őt Süveg Nándor követi a sorban.
Az Olimpia VSK nyerte a kolozsvári mocsárcsatát
Megtört a jég: két hónap, pontosabban négy idegenbeli forduló után nyerni tudott vendégként a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata. Csik Tibor vezetőedző legénysége Kolozsváron 2–1-re nyert a Liga 3 13. fordulójának a mérkőzésén.
Három pontért mennek Kolozsvárra a legények
Az idei utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a Liga 3-ban a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata: november 19-én, szombaton 14 órától, Kolozsváron a román bajnok, a CFR második számú csapata lesz az ellenfél a 13. forduló mérkőzésén.