×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Zajlik a tüdőgondozó felújítása

2020.07.28 - 14:42
Megosztás:
Zajlik a tüdőgondozó felújítása
A tervek szerint halad a szatmárnémeti tbc-kórház orvosi rendelőjének, vagy másképp a tüdőgondozó épületének felújítása.

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége még június elején, a munkálatok kezdetekor felkérte a kivitelezőt, hogy a lehető leggyorsabb ütemben haladjon a teljes körű felújítással, hiszen a korszerű egészségügyi infrastruktúra megléte talán még soha nem volt annyira fontos, mint napjainkban. Az elmúlt hetekben a kivitelező elvégezte az épület külső és belső vakolatának, a padlózatának és a tetőzetének lebontását, elkezdték az új padló öntését, valamint az elektromos hálózat cseréjét, ezeket pedig az új tetőszerkezet építése követi.

A teljes körű felújítási és belsőtér-átrendezési munkálatok elvégzésére 8 hónap áll a kivitelező rendelkezésére — ez idő alatt a tüdőgondozóban az egészségügyi ellátás nem módosul jelentősen, a páciensek telefonos időpont-egyeztetés után továbbra is felkereshetik a szakrendelőt, ahol követniük kell az orvosi személyzet utasításait, valamint szigorúan be kell tartaniuk a koronavírus-járvány miatt hozott egészségügyi intézkedéseket.

A felújítással párhuzamosan a megyei tanács közbeszerzési eljárást indított a szükséges orvosi diagnosztikai eszközök — köztük egy utolsó generációs röntgengép — beszerzésére is, ezzel is javítva az évente átlagosan hétezer pácienst kiszolgáló egészségügyi szolgáltatások színvonalát; ugyanakkor a második Helyi Településfejlesztési Programból (PNDL II) finanszírozott, hozzávetőlegesen 1 275 570 lej értékű projekt keretében a rendelők teljes bútorzatát is kicserélik.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Rafila: a magas esetszám ellenére nem olyan nagy a kórházakra nehezedő nyomás, mint a negyedik hullámban
A koronavírusos megbetegedések magas száma ellenére most nem nehezedik akkora nyomás a kórházakra, mint a járvány negyedik hulláma alatt - jelentette ki kedden Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Cookie