×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Vívás: Alex Oroian első, Adrian Dabija második lett Craiován

2023.11.26 - 13:25
Megosztás:
Vívás: Alex Oroian első, Adrian Dabija második lett Craiován
(Fotó: SzOVSK)
Uralták a mezőnyt a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub Satu Mare párbajtőrvívói a Craiován rendezett Alfredo Bachelli Trófea nemzetközi megmérettetésen.

Szombaton, november 25-én rendezték a craiovai vívósport atyjáról elnevezett versenyt, amelyiken Alexandru Oroian, Adrian Dabija és Tudor Surducan képviselték a szatmárnémeti egyesületet. Előbbi kettő hibátlanul menetelt a döntőig, mindketten egyenként tíz győzelmet jegyeztek zsinórban.

A fináléban az Olimpia VSK két párbajtőrvívója állt szemtől szemben. Egy kiegyenlített csatában Oroian nyert, miután 15–11-re győzött csapattársa ellen, és ezzel ő állhatott a dobogó legfelső fokára, hogy átvegye a szervezők által odaítélt óriásserleget.

A megmérettetésen egyébként 78 párbajtőrvívó vett részt Romániából, Bulgáriából és Görögországból.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

 

Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.
Párbajtőr: 82. helyen zárt egyéniben Mézinger
Nem jöttek össze az asszók a szatmári vívóiskola növendékének a Nápolyban zajló kadet és junior vívó EB-n. De még hátravan a csapatverseny.
Párbajtőr: kilencedik lett csapatban Kurtinecz
A Kurtinecz Johanna, Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu kvartettel felálló válogatott a nápolyi kadet EB-n bizonyított.