×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Sport

Vívás: szatmárnémeti a világ 42. legjobb junior párbajtőrözője!

2024.04.16 - 10:26
Megosztás:
Vívás: szatmárnémeti a világ 42. legjobb junior párbajtőrözője!
Ana Tomşa-t edzője, Adrian Pop készítette fel a rijádi világbajnokságra. (Fotó: Szatmári vívóiskola)
Előkelő világbajnoki pozíciót tőrözött ki magának Rijádban Ana Tomşa, a szatmárnémeti vívóiskola reménysége, kedden Kurtinecz Johanna követheti őt a sorban, a másik szatmárnémeti lány akkor lép pástra kadett egyéniben.

A világbajnoki 42. helyen zárt a szatmárnémeti párbajtőrvívó lány, Ana Tomșa. A szaúd-arábiai fővárosban, Rijadban zajló világtorna junior egyéni versenyében 169 párbajtőrvívó lány lépett pástra hétfőn.

Ana remekül kezdett, hiszen 6-ból 5 csörtét nyert meg a csoportkörben. A főtáblán előbb a spanyol Martina Torregot verte 12–11-re, majd kikapott a francia Océane Francillonne-tól 15–6-ra, aki a nap végén a világbajnoki címet is megszerezte.

A versenyen ott van, kadett korosztályban a másik szatmárnémeti párbajtőr-fenomén Kurtinecz Johanna is, tőle egyéniben, az április 16-i csörték nyomán lehet jó eredményt remélni.

Hírszerkesztő

Adrian Pop és tanítványa, Ana Tomșa

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Táncsport: húsznál is több érem Kassáról
A június 8. és 9. közötti hétvégén Kassán versenyeztek a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói. Huszonegy érmet hoztak haza a megmérettetésről.
Cselgáncs: aranyérmet szereztek a Balkán-bajnokságra készülők
A szlovákiai Nagymihályon léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái, akik a június közepén a Balkán-bajnokságon kell majd bizonyítsanak.