×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-13 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Visszafestik a zebrákat

2021.11.24 - 07:24
Megosztás:
Visszafestik a zebrákat
Fotó: Princz Csaba
Aszfaltozás után elkezdték felfesteni az útburkolati jelzéseket és a gyalogátkelők csíkjait egyes szatmárnémeti utcákban. Kedden az 1 Decemberie 1918 utcában dolgoztak a burkolatfestők, és következik a többi utca is, amelyik forgalmas, és ahol a friss burkolás miatt hiányoznak az autósok, kerékpárosok és gyalogosok számára hasznos fehér jelzések.

Hétfőn elkészültek a Cibinului utca aszfaltozásával is, de ide már csak tavasszal lesznek felfestve az útburkolati jelek, mert hétvégétől esős idő jön meg hideg; a forgalmasabb helyekre kerülnek vissza a jelzések az aszfaltra először, és nem lesz idő mindet megoldani.

Maskulik Csaba városmenedzsertől kapott, útjavításokkal kapcsolatos információ, hogy végeztek az A. I. Cuza utcai burkolatfelmarással, ma végzik az utolsó simításokat az előkészítő munkában, és csütörtökön fog kezdődni az aszfaltozás, le lesz zárva az utca a forgalom előtt. Eredetileg hétvégéről volt szó, inkább akkor zárták volna le a forgalom előtt az utcát, de változott az időjárás-előrejelzés, aszfaltozásra alkalmatlan idő jön péntektől, esetleg szombattól, így muszáj volt előre hozni a munkát. Elő van készítve aszfaltozásra a Decebal híd alatti parkoló is, tehát ha felfestve nem is lesznek a parkolóhelyek csíkjai, de használatra alkalmas lesz még a tél beállta előtt ez a hely is. P. Cs.

 

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Csőjavítások az Ady Endrén
Évek óta halogatja a szolgáltató az úttest alatt húzódó régi gázvezeték teljes cseréjét, most vadonatúj aszfaltot kellett megbontaniuk.
Cookie