×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Visszafestik a zebrákat

2021.11.24 - 07:24
Megosztás:
Visszafestik a zebrákat
Fotó: Princz Csaba
Aszfaltozás után elkezdték felfesteni az útburkolati jelzéseket és a gyalogátkelők csíkjait egyes szatmárnémeti utcákban. Kedden az 1 Decemberie 1918 utcában dolgoztak a burkolatfestők, és következik a többi utca is, amelyik forgalmas, és ahol a friss burkolás miatt hiányoznak az autósok, kerékpárosok és gyalogosok számára hasznos fehér jelzések.

Hétfőn elkészültek a Cibinului utca aszfaltozásával is, de ide már csak tavasszal lesznek felfestve az útburkolati jelek, mert hétvégétől esős idő jön meg hideg; a forgalmasabb helyekre kerülnek vissza a jelzések az aszfaltra először, és nem lesz idő mindet megoldani.

Maskulik Csaba városmenedzsertől kapott, útjavításokkal kapcsolatos információ, hogy végeztek az A. I. Cuza utcai burkolatfelmarással, ma végzik az utolsó simításokat az előkészítő munkában, és csütörtökön fog kezdődni az aszfaltozás, le lesz zárva az utca a forgalom előtt. Eredetileg hétvégéről volt szó, inkább akkor zárták volna le a forgalom előtt az utcát, de változott az időjárás-előrejelzés, aszfaltozásra alkalmatlan idő jön péntektől, esetleg szombattól, így muszáj volt előre hozni a munkát. Elő van készítve aszfaltozásra a Decebal híd alatti parkoló is, tehát ha felfestve nem is lesznek a parkolóhelyek csíkjai, de használatra alkalmas lesz még a tél beállta előtt ez a hely is. P. Cs.

 

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Eltört a csatornavezeték
Kedden jelezte a szatmárnémeti Someşul üzletház adminisztrátora az Apaserv felé, hogy feljött a szennyvíz az alagsorban. A cég csatornázási részlegének emberei megállapították, hogy az épület hátsó, Decebal utca felőli részénél történt olyan mértékű törés, ami megakadályozta a szennyvíz elfolyását, ez okozta a problémát.
Cookie