×
2022. 08 16.
Kedd
Ábrahám
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.82 RON
100HUF = 1.21 RON
Szatmárnémeti

Várják az igénylőket az okmányaikért

2021.09.03 - 08:30
Megosztás:
Várják az igénylőket az okmányaikért
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság (SPCLEP) értesíti az érintetteket, hogy azok, akik 2020. augusztus 26-ig igényelték az új személyi igazolványukat (buletin), átvehetik azt az intézmény székhelyén, az új főtéri Someşul áruház negyedik emeletén.

Az igazgatóság okmánykiadási órarendje munkanapokon 14 és 16.30 óra között tart.
A személyi igazolványok elkészítéséhez szükséges alapanyagok beszerzési folyamata sajnos nem lett jobb, nincs változás hónapok óta, ami miatt továbbra is harminc naptári nap, míg az igazolványok elkészülnek, és azokat a lakosság-nyilvántartónál ki tudják adni. A probléma országos méretű, a belügyminisztérium egyszerűen nem tud elégséges műanyag lapkát beszerezni. Aki szatmárnémeti illetőségű, vagy a szatmárnémeti lakosság-nyilvántartóhoz rendelt, megyeszékhely közeli településen lakik, és hamarosan lejár a személyi igazolványa, az ne várjon az utolsó pillanatig! Szatmárnémetiben kell személyit kérniük azoknak, akik Egriben, Berekszón, Batizon, Szamosdobon, Pusztadarócon, Lázáriban, Mikolában, Vetésen vagy Szatmárudvariban vannak bejelentve, oda szól az állandó lakhelyük.
Figyelembe kell venni az új igazolvány kiadásához szükséges hosszas várakozási időt, és érdemes már jó előre időpontot kérni online, a szatmárnémeti városháza weboldalán, a cutt.ly/smVex88 címen.

Nem! a lovagoknak Szatmárnémetiben
Ma kezdődik Erdődön a Mediev Art Fest középkori hangulatú fesztivál. Szatmárnémetibe is becsempészték volna az eseményt egy régi központi felvonulással, de nem kaptak rá engedélyt a városházáról.
Zsadány: Maradnak a betontömbök az átkelőnél
Végleg dugába dőlni látszik az „egy óra alatt kivitelezhető megoldás.” Jelen állás szerint soha nem lesznek elvíve a betontömbök a szatmárzsadányi vasúti átkelőtől. Nincs törvényes lehetőség.
Tüntetés volt szombaton a körgyűrűnél
A tranzit suhan a körgyűrűn, de a lokális forgalom továbbra is akadályozva van miatta: betontömbökkel zárták el pénteken a zsadányi vasútátkelőt. Kétszáz ember tüntetett szombat délután emiatt a helyszínen.
Cookie