×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Változások a nagykárolyi kórház működésében

2021.09.21 - 14:58
Megosztás:
Változások a nagykárolyi kórház működésében
A pandémiás helyzet okán érvényben lévő szabályozások miatt, valamint a betegellátás folyamatos biztosítása érdekében a Nagykárolyi Városi Kórház vezetősége közleményben tudatta, hogy milyen módosítások történtek az egészségügyi intézmény működésében.

A nagykárolyi kórház menedzserigazgatója, dr. Dragoş Ciprian által jegyzett közlemény szerint az egészségügyi intézményben annak érdekében történtek az átszervezések, hogy a nem koronavírus-fertőzött betegek számára is biztosítani tudják a megfelelő egészségügyi ellátást. Azért, hogy minimálisra csökkentsék annak az esélyét, hogy a kórházban koronavírussal fertőződjenek meg a betegek, mind a kórházi részlegeken, mind pedig az egészségügyi intézményben dolgozó orvosi személyzet munkarendjében változások történtek.
„Elkülönítve fekszenek majd a koronavírus-fertőzött betegek a többi pácienstől az adott osztályokon. A kórház első emeletén, koronavírus-fertőzöttek számára és koronavírussal NEM fertőzöttek számára is biztosítunk ellátást a belgyógyászat, kardiológia és a neurológia részlegen. Ugyancsak ellátásban részesülnek a második emeleten található szülészeten. A harmadik emeleten a koronavírussal fertőzöttek számára tartottuk fenn a belgyógyászati részleget. A negyedik emeleten Covid-fertőzött és nem Covid-fertőzött pácienseket is kezelünk: előbbiek belgyógyászati kezelést kapnak, utóbbiak számára a gyermekgyógyászati részleget helyeztük üzembe.
Az ötödik emeleten koronavírussal fertőzöttek és nem koronavírussal fertőzöttek számára biztosítjuk az ellátást az általános sebészeti, az ortopédiai, valamint a nőgyógyászati részlegen. A hatodik emeleten működő intenzív terápiás részlegen csak a koronavírussal fertőzött személyek részesülnek egészségügyi ellátásban.
Az érvényben lévő módosított rendelkezések időtartama alatt a balneoterápiás és rekreációs részleg működése szünetel, valamint a korábban a harmadik emeleten működő, krónikus betegek ellátását biztosító részlegé is. A járóbeteg-gondozó (poliklinika) keretében továbbra is működik a betegellátás, a normál rend szerint. A belgyógyászati részleg működésében történtek változások: dr. Botlinger Mária kedden és csütörtökön 11–14.30 óra között fogadja a betegeket, dr. Variu-Balaban Cristian szerdán és pénteken 11–14.30 óra között, míg dr. Sava Alexandru hétfőnként 11–14.30 óra között rendel.
A hozzátartozók továbbra is küldhetnek fel csomagokat a betegek számára. Ezeket naponta a 11–12 és 16–17 óra közötti időszakban adhatják le a portán, ahonnan eljuttatják a betegeknek. A leadott csomagokat felcímkézve, a beteg nevét és lehetőség szerint az adott kórházi osztályt feltüntetve adhatják le a családtagok. A csomag nem tartalmazhat gyúlékony vagy hőt termelő eszközöket, tárgyakat, alkoholt, tiltott szereket vagy dohányterméket” — olvasható a nagykárolyi kórház menedzserigazgatójának, dr. Dragoş Cipriannak a közleményében.
Az értesítés kitér arra is, hogy mi a teendő abban az esetben, mennyiben a kórházban elhalálozik a beteg: a halotti bizonyítványt a járóbeteg-gondozó (poliklinika) második emeletén található 223-as teremben lehet átvenni 9–14 óra között. Szombaton, vasárnap, valamint hivatalos munkaszüneti napokon a halotti bizonyítvány az ügyeleti szobában vehető át, amely a kórház főbejáratán keresztül érhető el.
Az elhunyt személyt az intézmény patológiai részlegéről hétfőtől péntekig 10–14 óra között, míg hétvégén, illetve hivatalos munkaszüneti napokon 10–11 óra között vihetik el a hozzátartozók. Az elhunyt személy azonosítására a halálozást követő 24 órában van lehetőségük a családtagoknak, amennyiben Nagykárolyban vagy 100 kilométeres körzeten belül élnek. Amennyiben ettől nagyobb távolságban élnek a hozzátartozók, erre 48 órájuk van, de természetesen vannak egyéb speciális esetek is, melyekről az intézmény illetékeseivel kell egyeztetniük a családtagoknak.
A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint a most életbe léptetett változtatások később módosulhatnak a járványhelyzet alakulásának függvényében.

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie