×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Tovább digitalizál a városháza

2020.06.06 - 08:31
Megosztás:
Tovább digitalizál a városháza
A városi közszolgáltatások digitalizálása és a közszolgálati munka hatékonyságának javítása lesz az eredménye a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal legújabb nyertes pályázatának.

A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program 2,6 millió lejnyi támogatásban részesíti a nyertes projektnek köszönhetően az önkormányzatot, adta hírül a városháza sajtóosztálya.

„Ezzel a pályázattal a közszolgáltatások minőségének javítását tűztük ki célul, amelyeket a szatmáriak otthonukból, elektronikus formában elérhetnek. Mi nemcsak beszélünk a bürokrácia csökkentéséről, hanem csináljuk is: működő applikációkat és felszereléseket szerzünk be, amelyek átlátható, egyszerű megoldásokat nyújtanak a szatmárnémetieknek” — jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.

A projekt a Digitalizálás: hatékonyság és átláthatóság az állampolgárokért (DECT) nevet viseli. Ennek több célkitűzése is van: a papíron benyújtott, telefonos vagy személyes utánajárást igénylő szolgáltatások digitalizálása, hogy a lehető legtöbb ügy megoldható legyen weboldalról vagy a telefonos applikációból; a már meglevő digitális rendszerek kiterjesztése és fejlesztése, minden szolgáltatás egy közös platformban való egyesítése, valamint látássérültek vagy más sérült emberek számára elérhető specifikus szolgáltatások létrehozása; a nyilvánosság számára elérhető felületek a könnyebb használat érdekében való digitalizálása, a bevételi rendszer és a dokumentummenedzsment összekapcsolása. 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie