×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Többfelé tüntettek az iskolai maszkviselés ellen; Orban: egyesek mintha nem szeretnék gyerekeiket

2020.09.20 - 08:09
Megosztás:
Többfelé tüntettek az iskolai maszkviselés ellen; Orban: egyesek mintha nem szeretnék gyerekeiket
Néhány tucat ember tüntetett szombat este Kolozsváron, Temesváron és Nagyváradon az iskolai maszkviselés ellen. Ludovic Orban miniszterelnök úgy reagált: egyesek mintha nem szeretnék gyerekeiket.Temesvár központjában több tucat ember gyűlt össze. Egy petícióra gyűjtenek aláírást, amit az oktatási miniszterhez akarnak eljuttatni, mert szerintük a maszkviselés „káros hatással van a kisgyerekekre”. Temesváron már hét elején is volt egy tüntetés.

Kolozsváron 30–40 ember gyűlt össze a központban. A csendőrök megpróbálták feloszlatni a csoportot azon a címen, hogy nem jelentették be a tüntetést, hogy nem volt maszkjuk, és nem tartották be a kötelező fizikai távolságot. A tiltakozók „paródiának” és „disznóságnak” titulálták azt, ami az iskolákban történik, és azt mondták: ilyen körülmények között nem lehet tanulni.

Nagyváradon 20–30 személy vett részt a tiltakozáson, incidensekre nem került sor.

Ludovic Orban miniszterelnök úgy reagált a tüntetések hírére, hogy „úgy tűnik, mintha egyesek nem szeretnék gyerekeiket”.

„A szülők elsöprő többsége egyetért a maszk viselésének kötelezettségével, és mi, akik felelősek vagyunk, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését, támogatjuk ezt a módszert. Sajnálom, hogy vannak olyanok, akik úgy tűnik, mintha nem szeretnék a gyerekeiket. A maszk viselése és az oktatással kapcsolatos egyéb intézkedés, az egészség védelmét szolgálja, a gyerekeket védik a vírustól” — hangoztatta Orban.

AGERPRES

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Tanügyminisztérium: 16.168 óvodás és iskolás, valamint 5590 tanügyi alkalmazott Covid-fertőzött
Az igazoltan koronavírus-fertőzöttek között jelenleg országszerte 16.168 óvodást és iskolást, valamint 5590 tanügyi alkalmazottat tartanak számon - közölte szerdán az oktatási tárca.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Cookie