×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Ismét kötelező a védőmaszk viselése a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban!

2023.09.21 - 13:53
Megosztás:
Ismét kötelező a védőmaszk viselése a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban!
Az utóbbi időben ismét elkezdett terjedni a COVID-19 vírus egy újabb variánsa, ami nem veszélyesebb, mint az eddigi variánsok, viszont rendkívül gyorsan terjed. Mivel Szatmárnémetiben és Szatmár megyében is megnövekedtek az esetszámok, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház úgy döntött, hogy óvintézkedéseket vezet be.

Szerkesztőségünkhöz is ejuttatott közleményében a megyei kórház kiemeli: az óvintézkedések bevezetése már holnaptól, szeptember 22-től életbe lép!  Mint írják, ismét kötelező a szájat és orrot eltakaró védőmaszk viselése minden látogatónak, minden osztályon, sőt, a sűrgősségin is, a bent tartózkodás teljes idején. A kórházi egészségügyi személyzet is köteles maszkot viselni, amennyiben légúti tüneteket észlelnek, addig, amíg a PCR- vagy antigén- vizsgálat eredményei megérkeznek. A pozitív Covid-19 teszttel rendelkező betegeket a kórház belső szabályzata szerint el fogják különíteni. Amennyiben a kórházi személyzet tagjai fertőződnek meg, kötelesek karanténba vonulni, otthonaikban.

"A bevezetett intézkedések a kórház tevékenységének zavartalan működését és a betegek védelmét, biztonságát célozzák" - olvasható még a közleményben.

Hírszerkesztő

SZÓLJON  HOZZÁ FACEBOOKON! 

Naponta 40 szatmári tesztje pozitív
Ha csak enyhén is, de nőtt az új típusú koronavírus fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei lakosok száma.
Interaktív térkép: mennyire egészséges a lakosság?
Tudta, hogy a romániai fiatal felnőttek közel 40 százaléka valószínűleg soha nem volt még családorvosnál? És azt tudta, hogy az 50 feletti lakosságnak 60 százalékos az esélye arra, hogy valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hunyjon el? Érdekes közegészségügyi adatokat foglaltak össze interaktív térképek segítségével szemléltetve.
Románia a beszerzett oltások kevesebb mint felét használta fel
Románia a koronavírus ellen beszerzett oltóanyag felét sem használta fel, így az Európai Bizottság közvetítésével lebonyolított vakcinabeszerzés csaknem háromszáz millió eurónyi kárt okozott a költségvetésnek – állapította meg kedden közzétett zárójelentésében egy másfél éve létrehozott parlamenti különbizottság.